roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.06.2022 00:04:53

V Gorzowu še peti zmagovalec?

Tako zanimivega svetovnega prvenstva v spidveju že dolgo ni bilo. Na vsaki dirki je drugačen oder za zmagovalce. Petič se bodo zvečer pomerili v poljskem Gorzowu.

Na prvih štirih dirkah letošnjega svetovnega prvenstva smo dobili kar štiri različne zmagovalce in kar deset različnih voznikov je bilo na "štengah", torej samo pet stalnih voznikov še ni bilo blizu najboljšim. Če je bila zmaga Zmarzlika na Hrvaškem pričakovana, pa tega ne moremo reči za Varšavo, kjer je bil slavil mladi Avstralec Max Fricke. Še morda večje presenečenje pa se je zgodilo v Pragi, kjer je slavil Slovak Martin Vaculik. V Nemčiji v Teterowu je presenetil Poljak Patryk Dudek, ki je na prvih treh dirkah osvojil manj točk kot Matej Žagar v Donjem Kraljevcu. Zanimivo pa je, da se omenjeni slavili zelo prepričljivo in tudi zasluženo.



Svetovni vrh v spidveju se je zelo razširil in praktično vsak, ki nastopa v GP seriji, lahko zmaga. Zato se nam obeta ponovno lepa in tudi izenačena dirka, na kateri lahko pričakujemo, da bodo v ospredju Poljaki, ki si želijo popraviti Varšavo, ko nobenega svojega voznika niso imeli v finalu. Poleg tega Gorzow vsi zelo dobro poznajo. No, tudi preostali vozniki se znajo zelo dobro voziti na stezi na tem stadionu, ki nosi ime po prvem svetovnem prvaku, ki izhaja iz Poljske, Edwardu Jancarzu.



Na vseh štirih dirkah je bil najbolj stanoviten Bartosz Zmarzlik, ki si je nabral lepo prednost pred konkurenco in hiti proti tretjemu naslovu svetovnega prvaka. Vse bolj pa je opazno, da se bo bil ogorčen boj za obstanek, saj jih le šest ostane v društvu za prihodnje leto.



Sama dirka se v Gorzowu začne ob sedmih zvečer, popoldne ob enih pa imajo trening in kvalifikacije, po katerih si bodo vozniki izbirali številke.



Trenutni vrstni red po 4. od 12 dirk
1. B. Zmarzlik 62
2. M. Janowski 51,
3. L. Madsen 50
4. F. Lindgren 46, 5.T. Woffinden 43, 6. R. Lambert 36, 7. M. Vaculik 35, 8. P. Dudek 35, 9. J. Doyle 35, 10. M. Michelsen 34, 11. M. Fricke 32, 12, D. Bewley 32, 13. A. Thomsen 29, 14. J. Holder 26, 15. P. Przedpelski 15, 16. M. Žagar 11

Članki iz rubrike