902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.06.2022 23:46:08

Favorita za zmago sta Ivačič in Škorja

Nick Škorja je eden od favoritov za zmago v Lendavi.
psno
V Sloveniji je trenutno le šest voznikov spidveja. Zato je razumljivo, da smo ponovno pogledali na vzhod, na Madžarsko, in bomo imeli skupno DP za posameznike. Favorita za slovenski in skupni naslov sta Ivačič in Škorja.

Končno bodo zagrmeli motorji tudi na prekmurski ravnici in to po dolgem času. Zvečer ob pol sedmih bo začetek dirke v Petišovcih pri Lendavi in to prve dirke skupnega DP Slovenije in Madžarske. Ker je premalo voznikov iz obeh držav, bodo štartno listo dopolnili vozniki iz Argentine, Avstralije in Bolgarije. Tudi letos so na sporedu štiri dirke. Poleg te v Lendavi bo 2. oktobra dirka še v Krškem, 23. oktobra v Debrecenu na Madžarskem, medtem ko dirka v Nagyhalaszu še nima točnega termina.



Naslov, tako našega kot skupnega, brani Matic Ivačič, ki je sicer član ST Lendava. Njegov glavni in praktično edini nasprotnik bo mladi Nick Škorja, ki je zdaj član AMD Krškega in se v zadnjem času zelo dobro vozi. Smolo je imel le na dirki v Krškem, kjer je doživel padec. Za tretje mesto tako na dirki kot tudi v prvenstvu pa se bodo borili predvsem veteran iz Krškega Denis Štojs ter dva obetavna mladinca, Ljubljančan Grmek in Praznik iz Krškega, ki sta se v lepi luči pokazala pred mesecem in pol, ko je bila v Krškem dirka kvalifikacij za SP mladincev. V ta boj pa bo posegel tudi kakšen Madžar, predvsem mladi Denis Fazekas, ki je v zadnjem letu napravil lep napredek. Nevaren pa bi lahko bil tudi mladi Bolgar Milen Manev.



Glede na to, da zaradi korona krize v Prekmurju že dolgo ni bilo dirke, je pričakovati lep obisk. Ob začetku GP sezone, ki je bila konec aprila na Hrvaškem v Donjem Kraljevcu, je bilo kar nekaj gledalcev iz Ravnice, ki so takrat omenili, da močno pogrešajo dirke in čakajo, da se odpre njihova steza v Petišovcih. In ta dan je sedaj prišel. Pred začetkom dirke je vedno obvezen preizkus steze. Tudi tokrat bo uradni trening, ki ga bodo tekmovalci opravili ob treh popoldne in bo trajal eno uro.



Tudi letos v prvenstvu ne bo nastopal Matej Žagar, kar pomeni razočaranje za gledalce in ljubitelje tega športa. Je pa seveda to voda na mlin glavnih konkurentov za naslov. Matic Ivačič bo napadal svoj tretji naslov, medtem ko si Nick Škorja želi priti do prvega.

Članki iz rubrike