Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

pu
pu
0 24.06.2022 12:52:56

Plavalka videla fotke, njeno pojasnilo pa močno odmeva: Ležim na dnu bazena tako ...

Profimedia
Tekmovanje v umetnostnem plavanju na svetovnem prvenstvu v Budimpešti je v sredo zaznamovala prava drama.

Ameriška plavalka Anita Alvarez, dobitnica štirih olimpijskih kolajn, je namreč med nastopom v bazenu omedlela, potonila na dno bazena, a jo je od tam rešila trenerka Andrea Fuentes. Petindvajsetletni Alvarezovi, ki tekmuje na svojem tretjem svetovnem prvenstvu, se je isto zgodilo že na lanskih kvalifikacijah v Barceloni.

V Budimpešti jo je hitro prevzela zdravniška služba in ji pomagala, da je prišla k sebi, že kmalu pa se je vrnila na prizorišče, pozdravila dobitnice medalj in gledalce, ki so ji namenili bučen aplavz. V pogovoru za španske medije je prvič javno spregovorila o tem dogodku in pojasnila, kaj se je zgodilo tik pred tem, ko se je potopila na dno bazena.



"Do konca sem se počutila dobro. Tako kot pri atletiki, ko šele na samem koncu začutiš bolečino. Uživala sem v nastopu, nato je postalo naenkrat vse temno. Včasih se ženemo do skrajne meje, tokrat sem jo prekoračila. Dogaja se tudi v drugih športih. Pri nas je nekoliko drugače, saj se ves čas smejimo in smo videti sproščene, v resnici pa je zelo težko," je za As povedala Alvarezova.

Svet so hitro obkrožile fotografije reševanja, ob katerih je marsikdo ostal brez besed. Jih je videla sama? "Najprej sem bila šokirana, nisem si mislila, da bodo res prišle v javnost. Ampak sem se hitro pomirila. Na to ne gledam negativno. Zdaj celo mislim, da so fotografije zelo lepe. Ležim na dnu bazena tako tiho in mirno, potem pa pride Andrea z iztegnjenimi rokami in me reši kot nekakšen super heroj," je še dodala sinhrona plavalka.

Značke: alvarez, plavanje

Članki iz rubrike