Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 08.10.2021 11:06:26

Navdušen tudi predsednik Aibe

Robert Reher, Umar Kremlev in Igor Rašić
Lana Rašić
Univerzitetni športni center Leona Štuklja v Mariboru je bil prejšnji konec tedna prizorišče letošnjega državnega prvenstva v boksu, na katerem se je zbrala celotna boksarska družina s skoraj 120 borkami in borci iz 23 slovenskih boksarskih klubov.

Tridnevno boksarsko dogajanje v Mariboru je bilo videti že skoraj kot pred vsemi prepovedmi zaradi pandemije, ki je močno zaznamovala tudi celotni boksarski svet. Vse tri dni je bila prisotna izjemna energija in gledalci so lahko uživali v borbenem boksarskem ozračju. Sobotne finalne dvoboje si je ogledalo celo 500 obiskovalcev, ki so v vseh kategorijah videli kakovostne in srčne nastope. Generalni sekretar BZS Jernej Kuzma je povedal, da sta celotna organizacija in tekmovanje potekala brez zapletov in da je bilo vse podrejeno PCT-ukrepom, ki so jih dosledno upoštevali.

Častni gost Umar Kremlev

Predsednik BZS in ŽBK Maribor Robert Reher je imel s svojo ekipo ogromno organizacijskih izzivov, saj mu je pred SP v Beogradu uspel veliki met. V mesto ob Dravi je pripeljal kar aktualnega predsednika Aibe Umarja Kremleva. O pestrem dogajanju in pristnem boksarskem druženju z boksarji, trenerji in funkcionarji s predsednikom svetovne boksarske zveze bomo več poročali v naslednji petkovi številki Ekipe. Predsednik Kremlev je bil navdušen nad boksarskim ambientom in je obljubil, da se bo kmalu vrnil, saj si iskreno želi boksarskega razcveta tudi v Sloveniji.

Predsednik BZS Robert Reher, ki je Kremleva prepričal o obisku v Mariboru, je bil prav tako zelo zadovoljen: "Ne zgodi se ravno vsak dan, da Slovenijo obišče takšna oseba iz športa, kot je Umar Kremlev, ki uživa v boksarskem svetu velik ugled, čeprav je na položaju predsednika komaj nekaj mesecev. Aiba je jasno nakazala, da si želi nadgradnjo obstoječe situacije, ki pa je v Sloveniji dobra. S pomočjo Aibe bomo lahko tudi v Sloveniji v kratkem pridobili še dodatne rekvizite za trening in organizacijo dvobojev, naša velika želja pa še vedno ostaja boksarski nacionalni center, kjer bi se lahko v miru delovalo na višji ravni. Predstavil sem mu problematiko v slovenskem boksu in tudi realne izzive, ki jih imamo v klubih. Zelo sem zadovoljen z organizacijo in celotnim potekom DP v Mariboru, ki je pokazal, da je boks zagotovo del našega mesta."

Enajsterica na priprave za SP v Beogradu

Državno prvenstvo v boksu je bilo za slovenske boksarje tudi že priprava za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo od 26. oktobra do 6. novembra v beograjski Štark Areni. Na zbor reprezentantov Boksarske zveze Slovenije za priprave na svetovno prvenstvo v Srbiji so vabljeni Tadej Černoga, Nik Nikolov Veber, Aljaž Šircelj, Arber Elshani, Edin Sejdinović, Gal Šepic, Marko Makovec, Gregor Starašinič, Kevin Dornik, Aljaž Ban in Alen Bolkovič. Priprave bodo potekale pod vodstvom slovenskega selektorja Slobodana Andjelića, v trenerski reprezentančni ekipi pa bodo tudi Igor Rašić, Sašo Weixler, Nikola Juretič in Andraž Ciuha.

Državni prvaki za leto 2021
Blaž Cvikl – Tezno Maribor (do 57 kg), Tadej Černoga – Portorož (do 60 kg), Nik Nikolov Veber – DBV Fužinar (do 63,3), Aljaž Šircelj – FCL Ljubljana (do 67 kg), Edin Sejdinović – Tivoli (do 71 kg), Marko Makovec – Tivoli (do 75 kg), Gregor Starašinič – Tivoli (do 80 kg), Kevin Dornik – Intercom Celje (do 86 kg), Alen Bolkovič – Ljutomer (do 92 kg) in Žiga Mikšić – Tivoli (nad 92 kg)
Najboljši posamezniki v kategorijah
Nikola Mihailović – Đuli (šolarji)
Nik Ciperle Krušec – Bulldog (kadeti)
Januzaj Djelon – ŽBK Maribor (mladinci)
Edin Sejdinović – Tivoli (člani)
Galerija

Članki iz rubrike