Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

bzs pr
bzs pr
0 17.09.2021 13:44:56

Novi predsednik boksarske zveze Robert Reher: Že se lahko pohvalimo z nekaj pomembnimi dosežki

Igor Rašič in Robert Reher v telovadnici ŽBK Maribor
Robert Reher je novoizvoljeni predsednik Boksarske zveze Slovenije. V prvi vrsti je oče, mož, trener in prijatelj. Je velik ljubitelj športa, za sabo pa ima že kar nekaj športne kilometrine, saj se je že kot otrok začel ukvarjati z različnimi športnimi panogami.

Je velik ljubitelj motorjev, njegovi največji osebni športni uspehi pa so bili drugo mesto na evropskem prvenstvu Extreme Enduro in trikratni zaporedni prejem kristalnega globusa za športne uspehe Mestne občine Maribor. Med njegovimi športnimi strastmi se najde tudi potapljanje, je namreč potapljač z vsemi pridobljenimi licencami.

Njegova ljubezen do boksa se je začela leta 2001, ko je boks začel trenirati pri Dejanu Zavcu, nato pa ga je pot pripeljala v Železničarski boksarski klub Maribor, kjer ob funkciji predsednika kluba skupaj s trenerjem Igorjem Rašićem svojim varovancem že vrsto let predstavljata avtoriteto, oporo, učitelja, mentorja in prijatelja.

Reher je letos zaključil usposabljanje na Fakulteti za šport in postal trener boksa II. stopnje, prav tako pa si je zadal cilj, da še letos opravi usposabljanje Aiba 1 star coach. Robert Reher je ciljno usmerjen mož, ve, kaj hoče, in se zaveda, da je šport zdravilo za vse.

Robert Reher in Dejan Zavec
Robert Reher in Dejan Zavec

Povprašali smo ga o ciljih, potem ko je postal predsednik Boksarske zveze Slovenije. »Ob začetku mandata smo najprej določili 10 vrednot in prepričanj oziroma 'zapovedi boksa', ki jih bomo natisnili in razdelili trenerjem, da bodo te vrednote, izobešene v telovadnicah, vsakodnevno opozarjale tekmovalce, rekreativce, mimoidoče in trenerje, zakaj so v telovadnici in zakaj trenirajo boks. Ljudem želimo boks približati in se znebiti stereotipa, da je boks samo za divjake. To je plemenita veščina, pri kateri trenerji svoje varovance učimo zaupanja, samokontrole, reda in discipline, mentalne in fizične čvrstosti ter samospoštovanja. Želimo, da se to dotakne vsakogar, predvsem pa tistih ljudi, ki iščejo svojo srečo, duševni mir in močno identiteto. Boks zdravi,« je uvodoma povedal Reher in nadaljeval: »Slovenski boks želimo dvigniti na višjo tekmovalno raven. Želim si, da se polnijo dvorane navdušenih mladih, polnih optimizma, ki jim boks poganja kri po žilah in preusmerja njihovo pozornost vstran od slabih navad (različne vrste zasvojenosti; digitalni mediji, alkohol, droge …). Želim si, da smo ljudje vitalni, telesno in motorično sposobni, zdravi, mentalno in čustveno sproščeni ter da dvignemo svoj imunski sistem in vsakodnevno krepimo samozavest. Vse to lahko dosežemo z boksom. Kar zadeva Boksarsko zvezo Slovenije, so moji cilji zastavljeni visoko in to, kar si zadam, se tudi potrudim doseči po svojih najboljših močeh. Prvi cilj je, da določimo sistem plač izobraženim kvalificiranim klubskim trenerjem in določimo sistem štipendiranja za reprezentančne boksarje, ki zastopajo Slovenijo po celem svetu. Želimo si vstopiti v stik z lokalnimi občinami in državo, ki bi nam lahko bila v pomoč pri iskanju rešitev glede prostorov (dvoran in telovadnic), saj je neizkoriščenih veliko občinskih in državnih prostorov. Problematika boksa je namreč tudi ta, da za vadbo potrebuješ telovadnico, v kateri se trenira v vseh vremenskih razmerah, najemnine za telovadnice in prostore pa so zelo visoke, česar si marsikateri klub, kljub želji in vnemi, ne more privoščiti. Prav tako nameravamo spodbuditi Olimpijski komite Slovenije, da zniža kriterije kategorizacij v boksu, saj bomo lahko le na ta način uspešnejši pri pridobivanju nepovratnih finančnih sredstev iz Javnega športnega sklada. Naš cilj je tudi pridobiti več sponzorjev, ki bodo prepoznali plemenitost in moč boksa, tisto moč, ki nas spreminja na bolje.«

Pomembni dosežki v prvih tednih dela
Robert Reher je ob svojih prvih tednih dela kot predsednik BZS dejal: »Moj mandat se je začel šele pred kratkim, vendar se lahko že pohvalimo z nekaj pomembnimi dosežki; pričakujemo nakazilo iz razpisa, ki ga končujemo po predhodnem predsedniku, v vrednosti 20 tisoč dolarjev. S pomočjo te finančne spodbude, ki jo bomo prejeli od Aibe, bomo slovenskim boksarskim klubom omogočili kvalitetnejše treniranje, saj bo telovadnice krasila novejša oprema. Prav tako pa smo lahko izredno ponosni na sodelovanje z Boksarsko zvezo Srbije na čelu s predsednikom Nenadom Borovčaninom, s katerim smo stkali tesne prijateljske in poslovne vezi. Z zvezo smo sklenili dogovor o financiranju športnih priprav za slovenske boksarje, tako da imajo naši boksarji zdaj na voljo brezplačne priprave v Srbiji za vsa štiri leta mojega mandata, vrednost teh pa se v obdobju štirih let ocenjuje na okoli 100.000 evrov.«

V imenu boksarske družine v Sloveniji bi se želeli zahvaliti dosedanjemu predsedniku Damjanu Habjancu za vse, kar je storil v dobrobit slovenskega boksa v času svojega aktivnega delovanja, našemu novemu predsedniku Robertu Reherju pa bomo zaželeli vse najboljše pri uresničevanju začrtanih ciljev in da ime Slovenije ponesemo v svet z novimi in skupnimi boksarskimi uspehi.

10 VREDNOT IN PREPRIČANJ
– boks zdravi telo, misli in srce,
– boks čvrsti telo,
– boks spreminja agresijo v samokontrolo,
– boks krepi samozavest,
– boks je red in disciplina,
– boks spreminja slabe misli v dobre,
– boks rojeva spoštovanje do sebe in drugih,
– z boksom spodbujamo tiste, ki to najbolj potrebujejo,
– ljudje v boksu smo družina,
– trener je 1. oseba, kjerkoli in kadarkoli.

Značke: reher, boks, predsednik

Članki iz rubrike