Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS/pr)
(BZS/pr)
0 28.06.2021 12:13:01

Kvaliteta se dviga, manjka le več širine

Aleš Drevenšek (New Gym Tabor) in Arber Elshani (Intercom Celje) sta na Ptuju prikazala zanimivo borbo.
Anže Šerbinek
Ptuj je ponovno gostil tretji krog SBL, kjer je bilo 27 zelo zanimivih boksarskih dvobojev. Italija je v zadnjih dneh gostila mladinsko evropsko prvenstvo do 22 let.

Tokrat smo na delu v ringu lahko videli tudi borca MMA Uroša Jurišiča, ki je boksal za BK Dejan Zavec. Z našim boksarskim šampionom že lep čas sodelujeta in zagotovo je bil boksarski dvoboj zanj dober trening za nove podvige v oktagonu. Sekretar BZS Jernej Kuzma je opisal sobotno dogajanje v ptujski športni dvorani Campus Sava: "Spet smo videli veliko dobrega boksa, izpostaviti pa gre borbo med Gregorjem Škrjancem (Chagi) in Urošem Jurišičem (Dejan Zavec Boxing), ki je javnosti bolj znan kot profesionalni borec MMA. V napeti borbi je Škrjanec uspel pragmatično unovčiti svoje boksarske izkušnje in slavil po deljeni sodniški odločitvi. Zelo zanimiva je bila tudi borba med Elshanijem (Intercom Celje) in Drevenškom (New Gym Tabor), kjer je šlo za povratni obračun, saj sta se omenjena borila že v prejšnjem krogu SBL. Ponovno je po sodniški odločitvi zmagal Elshani. Zanimivo pa je bilo po razglasitvi, ko je Aleš Drevenšek v športnem duhu in z nasmeškom na obrazu dejal: 'Enkrat ga bom premagal'. Takšna zdrava tekmovalnost in športni duh nam potrjujeta, da je boks v Sloveniji na pravi poti."

Tudi Dejan Zavec je podal nekaj svojih pogledov na trenutno stanje boksa v Sloveniji: "Z veseljem že nekaj zadnjih krogov opazujem, da kakovost prikazanega boksa počasi, a vztrajno raste. S tega vidika lahko vse ocenim pozitivno, podobno je tudi glede številčnosti, ki je prav tako visoka. Pogrešam pa, da bi se boks enakomerneje širil po celotni Sloveniji, da ne bi bil Ptuj kot nekakšen izhod v sili, ki breme organizacije prevzame nase. Eden izmed centrov boksa je res na Ptuju, po drugi strani pa bo treba razmišljati še o drugih, saj bo sicer težko pridobivati boksarje iz Ljubljane, Kranja, Celja ... Treba je razmišljati širše."

Zelo zadovoljen s prikazanim je bil tudi Sašo Pučko iz BK Intercom Celje, ki je strnil svoje misli po dogodku: "Zelo sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Po treh krogih SBL smo na vrhu lestvice in na to sem zelo ponosen. Čakajo nas še trije težki krogi, kar nekaj fantov in deklet še v telovadnici čaka na svoje nastope. Tako lahko pričakujemo še bolj neizprosne in kvalitetne borbe naših borcev v naslednjih treh krogih. Cilj je, da v Celje znova pripeljemo še drugi naslov."

Mladinci v Italiji

V italijanskem mestu Roseto degli Abruzzi na vzhodu italijanske obale v bližini Pescare je od 15. do 25. junija potekalo evropsko prvenstvo do 22 let. Letošnje EP je bilo doslej najštevilnejše z udeležbo okrog 300 tekmovalcev, 195 moških in 95 žensk. Slovenijo so zastopali štirje tekmovalci (Nik Nikolov Veber, Aljaz Šircelj, Tomi Lorenčič in Kristjan Kocjančič), selektor Vlatko Nikolov in trener Nikola Juretić. Šircelj in Lovrenčič sta kljub svoji borbenosti izgubila proti Madžaroma, Kocjančič pa proti Nemcu. Najbližje zmagi je bil Nikolov Veber, ki je z 2:3 izgubil proti Moldavcu. Trenerji in sodniki, ki so bili priča dvoboju, so izrazili začudenje ob porazu slovenskega reprezentanta, ki je bil na jezo številnih močno oškodovan. 

Galerija

Članki iz rubrike