princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

Pixabay Gerd Altman časovno potovanje Odkrito.si

Potovanje po času je možno, trdita avstralska ...

BDX_9177 Najstnica.si

Lana Briški: Do uspeha sem prišla spontano

vu
vu
1 22.04.2021 00:56:32

ŠKANDAL V ŠPANIJI! Srbski reprezentant Z VSO SILO UDARIL po istospolno usmerjenem tekmecu

"Jaz sem gej in ponosen sem na to," so besede Španca, ki odmevajo.

Nekdanji španski reprezentant je že večkrat javno izpostavil svojo istospolno usmerjenost. "Jaz sem gej, to sem že večkrat rekel, in ponosen sem na to. Že prej so me verbalno napadli, zdaj pa tega ne želim več trpeti in molčati. Mislim, da s tem vaterpolu ne bi naredil usluge," je sporočil Victor Gutierrez, potem ko se ga je lotil center srbske izbrane vrste Nemanja Ubović, sicer član Sabadella.

Víctor Gutierrez
Víctor Gutierrez


Pred in po tekmi med Terrasso in Sabadellom je Srb Špancu namenil grde besede, povezane z njegovo homoseksualnostjo. Rekel mu je 'maricon', kar je v prevodu grda beseda za geje. "Že pred tekmo mi je rekel 'maricon', a takrat temu nisem posvečal pozornosti. Vsi so slišali, toda igralci izrečejo marsikaj, česar v resnici ne mislijo, in jim je potem žal. No, jaz se po tekmi vseeno z njim nisem želel rokovati, on pa mi je še enkrat rekel 'maricon'. To seveda ni bilo več v afektu, ni bilo več po naključju," je razlagal Španec, ki ni želel molčati in o incidentu javno spregovoril na družbenem omrežju.


Gutierrez se je razkril pred petimi leti, javno je priznal, da je gej, kar je bil takrat prvi primer v španski vaterpolo reprezentanci.

Primer je dvignil obilo prahu, tako se je odzval tudi klub Sabadell, se odločil ukrepati in zagnal preiskavo. Dokler ta ne bo končana, Ubović ne bo ne treniral ne igral z ekipo. Klub obenem obsoja žalitve, ki naj bi jih izrekel njihov član, ter poudarja, da si kakršnakoli homofobna, ksenofobna ali rasistična dejanja zaslužijo vso obsodbo.

Članki iz rubrike