Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
1 20.02.2021 08:33:13

Slovenski borec RAZKRIL VSE, kar se je dogajalo PO BORBI: Videl sem, da hodi proti meni, čudno me je ...

Nejc Vurnik/Fest produkcija
Uroš Jurišić razkril vse.

Slovenski MMA borec Uroš Jurišić je v velikem intervjuju za Sportal razkril vse, kar se je dogajalo po borbi s Šamilom Musajevim, ko je prišlo do fizičnega pretepa obeh ekip. Incident naj bi se nadaljeval tudi v eni izmed restavracij, vse skupaj je privedlo do velikih kazni ... 

"Še zdaj ne najdem pravih besed za vse skupaj. Čeprav bom najbrž predolg, je prav, da povem vse, kot je bilo. Po zmagi se Šamil zavrti s prstom na ustih, kasneje so dejali, da je to njegov zaščitni znak po borbah, a se nisem odzval, vsak borec se sam odloči, kaj bo počel, nato pa mi je njegov zastopnik Ivan Dijaković (glavni manager UFD) pride pred obraz in z enako gesto dela "šššš". To se mi je zdelo vse prej kot športno, sploh po tem, kar je njegova ekipa delala pred samo borbo. Bilo je ogromno preračunavanja. Ponujali so tri borce, vse sem sprejel, a sami so vse potegnili stran, skratka tega je bilo toliko, zato je bil on zadnji, ki bi mi lahko delal "ššš". Res je, z roko sem ga odrinil s silo triletnega otroka in mu obrnil hrbet, ker če bi mu hotel karkoli resno narediti, se ne bi obrnil stran. Mislil sem si, samo pojdi stran in me pusti pri miru," je začel pripovedovati Jurišić. 

"Začelo se je prerekanje, še vedno trdim, da moj kot, moja ekipa ni naredila ničesar spornega. Niti ene grde besede ni bilo, nobenega fizičnega stika. Moj trener je klical le Dijakovića na pogovor, on pa se je kratko malo obrnil stran in ni želel priti. Po lažjem prerivanju se zadeva nekako pomiri, nato pa je sledilo tisto z Musajevim. Videl sem, da hodi proti meni, res me je čudno gledal, a pričakoval sem, da se bova pozdravila kot športnika in se razšla. Zgodilo se je, da me je zagrabil, vrgel po tleh in začel tepsti. Vsega skupaj nisem pričakoval, roke sem imel spuščene, ob telesu, na koncu sem celo mislil, da me bo le dvignil, tako kot včasih borci po borbi naredimo, on pa mi je počistil noge in vrgel po tleh. Tudi v tem primeru se je moj kot odzval izjemno, ko so videli, da letijo pesti in noge s strani nasprotnikovega kota, kjer jih je bilo šest, po pravilih pa bi morali biti trije, kot je bilo pri nas, so me s telesom branili, niti enega niso udarili, medtem ko me je Abus Magomedov brcnil, za preostale ne vem, a letelo je z vseh strani," je še dodal slovenski borec. 

In zaključil: "Kot sem slišal, se je Abus že boril v moji kategoriji, zato bi ga z veseljem še enkrat pogostil v njej. Kakorkoli pa po nekaterih analizah, ki smo jih naredili z trenerji, verjamem, da so nekatere napake tudi na naši strani. Seveda niso primerljive z njihovimi in niso niti približno podle kot njihove. A dejstvo je, da bi se lahko zadržali burnih čustev in – kot sem tudi že omenil v svoji objavi na družbenem omrežju Instagram – bom gledal, da bom mentalno še močnejši, kot sem. In da si ne bom dovolil, da me takšne stvari vznemirijo, gotovo ne po borbi."

Članki iz rubrike