Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.09.2020 16:39:07

Ema Kozin v ring z urugvajskim "morilskim bonbonom"

m24
Znano je novo prizorišče in termin šampionskega dvoboja Eme Kozin. Kot poroča Delo v petkovi izdaji, se bo neporažena slovenska boksarka za naslov svetovne prvakinje združenja WBC udarila 24. oktobra v Warendorfu pri Münstru v Nemčiji. Izzivalka v ringu za naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različici WBC bo Urugvajka Chris Namus.

Nemški prireditelji so zaradi pandemije novega koronavirusa bili pred kratkim še drugič po aprilu prisiljeni odpovedati dvoboj slovenske boksarke z urugvajsko.

Po odpovedi dvoboja v Donauwörthu, ki bi moral biti ta konec tedna, se je menedžer slovenske boksarske šampionke Mirko Skoko nemudoma podal v lov za nadomestnim prizoriščem in terminom. Pri tem je bil uspešen. Tudi prestavljeni dvoboj bo v Nemčiji.

Odkar je Kozinova amaterske rokavice zamenjala za poklicne, še ni okusila grenkobe poraza. V statistiki ima 19 zmag, 10 z nokavtom in en neodločen izid. Oktobra se bo pomerila z izkušeno, 32-letno Južnoameričanko, ki je imela doslej 30 poklicnih dvobojev, od katerih je 25 odločila v svojo korist, osem z nokavtom. Šlo bo za obračun med slovensko "princesko" in urugvajskim "morilskim bonbonom".


Kozinova sicer ta čas na neuradni svetovni jakostni lestvici v srednji kategoriji zaseda četrto mesto, Chris Namus pa je v supervelterski kategoriji peta, še navaja Delo.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike