900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bu
bu
0 04.09.2020 12:16:18

Slovenski šampion iskreno spregovoril o odvisnosti od KOKAINA, o DRUŽINSKEM NASILJU in depresiji: To, kar sem naredil, je ...

Slovenski kikboksar Miran Fabjan je iskreno spregovoril o družinskem nasilju in odvisnosti od kokaina.

Miran Fabjan je bil nekoč zelo uspešen športnik, šampion v kikboksu, po koncu kariere pa se je večkrat znašel na straneh črne kronike. Kot so poročale Slovenske novice, ga je prvič, že leta 2017, prijavila njegova mati, ker je v svoji hiši v Braniku blizu Nove Gorice udaril svojo ženo. Ta dogodek je sprva zanikal, nato pa priznal, kaj je storil, tedaj pa mu je bila izrečena prepoved približevanja. Januarja 2018 ga je policija spet obiskala na domu, ker se je še enkrat znesel nad ženo, ki je bila takrat "pretresena, objokana in prestrašena". Junija lani pa je v njegovi hiši spet prišlo do prepira, slovenski Rocky naj bi se po poročanju zgoraj omenjenega slovenskega dnevnika spet sprl z ožjimi družinskimi člani, jim grozil z zažigom avta na dvorišču in poniževal, prisotno je bilo tudi nasilje.

Zdaj je o vsem skupaj iskreno spregovoril v oddaji 24 rund - o nasilju, odvisnosti od kokaina in depresiji. Kot je razkril, se je vse skupaj začelo po koncu kariere, ko je najprej postal depresiven, saj ni bilo več ustaljenega ritma, ki ga je bil vajen. "Drogirati sem se začel, ko sem že vzpostavil svoj posel, dobro mi je šlo, kar naenkrat pa sem postal depresiven. Nisem se drogiral enkrat na mesec, temveč sem bil po tri, štiri dni 'gotov' in me ni bilo domov. V tistem obdobju sem se še boril. Spomnim se sobotnega dvoboja, isti teden sem bil v ponedeljek, torek in sredo povsem končan. V četrtek sem gledal kokain, gledal sem alkohol in si rekel, da če zdaj to povlečem, bom izgubil dvoboj," je iskreno priznal Fabjan. 

"To, kar se je dogajalo doma, to nasilje, je bilo grozno. Nikoli si nisem mislil, da bom pri 35 letih začel delati takšne neumnosti. To je sramota. To, kar sem naredil jaz, je najslabša stvar, ki jo lahko naredi moški," je povabil Fabjan, ki se počasi postavlja na noge in se zdravi odvisnosti od drog. Njegova največja motivacija so otroci, saj ne želi, da bi nanj gledali kot na očeta narkomana, želi, da vsi trije fantje zrastejo v dobre ljudi. 

Značke: miran-fabjan, kikboks

Članki iz rubrike