danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

Princ Harry in Meghan Markle imata ostre zahteve

melania mihalek Reporter.si

Melania v vroči beli majčki naprodaj: 500 evrov ...

nočni prigrizek Svet24.si

Okužba s covidom-19 z uživanjem hrane?

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Tadej Pogačar, Primož Roglič Njena.si

Koga ljubita Primož Roglič in Tadej Pogačar?

STA
STA
0 04.09.2020 16:01:28

Tudi ITTF po zgledu NBA razmišlja o turnirju v mehurčku

Grega Wernig
Številne mednarodne športne organizacije razmišljajo o izvedbi tekmovanj v tako imenovanih mehurčkih, da bi v obdobju pandemije novega koronavirusa preprečile okužbo tekmovalcev. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na prvega zvezdnika države Tima Bolla, se na to pripravljajo tudi pri Mednarodni namiznoteniški zvezi ITTF.

Kot pravi Boll, želi ITTF na ta način vendarle prirediti nekatere turnirje na najvišji ravni, ki so zaradi pandemije odpadli.

Zadeva še ni dorečena, na ITTF pa se v ta namen že dogovarjajo s svojimi članicami in podrobno spremljajo stanje s pandemijo po svetu.

"ITTF je nas igralce večkrat vprašala, ali si lahko predstavljamo turnir, organiziran podobno, kot ga prirejajo v NBA in NHL. To pomeni, da bi živeli v hotelu in igrali v dvorani v sklopu tega kompleksa. Konkretno termini še niso določeni," pravi Boll.


Nemški zvezdnik dodaja, da je sam obenem poln dvomov, saj se bodo vsak čas začela ligaška tekmovanja. Sam se najbolj boji obvezne karantene pri potovanju na turnir in ob vrnitvi v Nemčijo, kar bi mu vzelo preveč časa pri pripravi na olimpijsko sezono.

Članki iz rubrike