Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.09.2020 16:01:28

Tudi ITTF po zgledu NBA razmišlja o turnirju v mehurčku

Grega Wernig
Številne mednarodne športne organizacije razmišljajo o izvedbi tekmovanj v tako imenovanih mehurčkih, da bi v obdobju pandemije novega koronavirusa preprečile okužbo tekmovalcev. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na prvega zvezdnika države Tima Bolla, se na to pripravljajo tudi pri Mednarodni namiznoteniški zvezi ITTF.

Kot pravi Boll, želi ITTF na ta način vendarle prirediti nekatere turnirje na najvišji ravni, ki so zaradi pandemije odpadli.

Zadeva še ni dorečena, na ITTF pa se v ta namen že dogovarjajo s svojimi članicami in podrobno spremljajo stanje s pandemijo po svetu.

"ITTF je nas igralce večkrat vprašala, ali si lahko predstavljamo turnir, organiziran podobno, kot ga prirejajo v NBA in NHL. To pomeni, da bi živeli v hotelu in igrali v dvorani v sklopu tega kompleksa. Konkretno termini še niso določeni," pravi Boll.


Nemški zvezdnik dodaja, da je sam obenem poln dvomov, saj se bodo vsak čas začela ligaška tekmovanja. Sam se najbolj boji obvezne karantene pri potovanju na turnir in ob vrnitvi v Nemčijo, kar bi mu vzelo preveč časa pri pripravi na olimpijsko sezono.

Članki iz rubrike