Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.05.2020 14:37:36

Ferrari RAZKRIL: Vettel bo kmalu preteklost, prihodnost pa sin nekdanjega svetovnega prvaka!

Reuters
Iz ekipe Ferarri so uradno sporočili, da bo po koncu letošnje sezone njene vrste okrepil Španec Carlos Sainz mlajši. V dirkalniku moštva iz Maranella bo zamenjal štirikratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Nemca Sebastiana Vettla.

Novica o tem je zakrožila že v sredo, številni avtomobilistični mediji so poročali o tem, a je italijanska zasedba ni želela potrditi do danes.

Petindvajsetletni dirkač, sicer sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza, se je dogovoril za dvoletno sodelovanje, njegov moštveni kolega pa bo tri leta mlajši Monačan Charles Leclerc.


Sainz mlajši je v zadnjih dveh sezonah član moštva McLaren, pred tem pa je bil tri sezone član moštva Toro Rosso in dve leti Renaulta.

Od leta 2015 je nastopil na 102 dirkah v formuli 1, v petih sezonah pa je le enkrat stopil na stopničke. Na lanski dirki za VN Brazilije v Sao Paulo je osvojil tretje mesto, sezono pa je končal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Britanski delodajalci Sainza mlajšega so danes sporočili, da bo španskega dirkača v njihovem moštvu zamenjal 30-letni Avstralec Daniel Ricciardo, zmagovalec sedmih dirk v formuli 1. V zadnjih dveh sezonah nastopa za Renault, pred tem je bil član ekip Toro Rosso in Red Bull.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike