mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.02.2020 16:57:01

Vrnili so se iz izgubljenega položaja, a Slovenci svetovnega prvenstva ne bodo videli!

alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca v futsalu je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom.

Tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so danes oslabljeni Slovenci igrali z Romuni 4:4 (1:2).

Slovenija, ki bi se ob zmagi z vsaj dvema goloma razlike sicer prebila v dodatne kvalifikacije ob zmagi Češke v dvoboju s Kazahstanom, je tokrat morala igrati brez kaznovanih Igorja Osredkarja, Alena Fetića, Roka Mordeja in Mateja Fiderška, ekipi pa se je pridružil Benjamin Tušar.

Slovenska vrsta je prvi polčas proti Romunom izgubila z 1:2, potem ko je za slednje zadel Marius Matei v 11. in 19. minuti, pri Slovencih pa je bil v 17. uspešen Žiga Čeh. Ko je Matei zadel v 28. minuti za 3:1 ter v 38. kar vratar Toni Tonita za 4:1, je kazalo, da je za Slovenijo vse izgubljeno.



Upov za končno drugo mesto Slovencev, ki bi vodilo v dodatne kvalifikacije (prvo vodi neposredno na SP) in ki je bilo tudi njihov cilj, niso zbudili niti trije zadetki za izenačenje, ko so zadeli Kristjan Čujec v 38. ter Nejc Hozjan in Teo Turk v 40. minuti. Po izenačenju na 4:4 je do konca ostalo le še pičlih 16 sekund, kar pa je bilo premalo za še dva zadetka Slovencev.

Selektor Andrej Dobovičnik je sicer v Brno peljal Mateja Fiderška, Igorja Osredkarja, Jeremyja Bukovca, Nejca Hozjana, Roka Mordeja, Alena Fetića, Tea Turka, Klemna Duščaka, Kristjana Čujca, Žigo Čeha, Damirja Puškarja, Žana Korena in Tjaža Lovrenčiča. Slovenija se je doslej sedemkrat neuspešno potegovala za nastop na prvenstvu sveta.

Na SP 2020 so že uvrščene Litva, Portugalska, Španija in Rusija, dodatne kvalifikacije pa so si že zagotovile Finska, Srbija in Hrvaška. Slednja bo tudi tekmec drugouvrščenega iz "slovenske" skupine. Dodatne kvalifikacije bodo 9. in 12. aprila.

Značke: futsal, kvalifikacije

Članki iz rubrike