900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.10.2019 17:40:46

Tekmice BREZ RECEPTA za Apotekarjevo!

alesfevzer.com
Slovenska judoistka Klara Apotekar je zadnji dan tekmovanja za veliko nagrado v Abu Dabiju zmagala v kategoriji do 78 kilogramov.

V finalu se je 22-letna Apotekarjeva pomerila z Nemko Luise Malzahn. To je prva zlata medalja za Apotekarjevo na tekmovanjih za veliko nagrado in skupno četrta. Slovenka je v uvodnem dvoboju premagala Južnokorejko Hyunji Yoon, v drugem Mongolko Munkhtsetseg Otgon, v tretjem pa Nizozemko Guusje Steenhuis, srebrno z lanskega svetovnega prvenstva.

Polfinale proti Loriani Kuka iz Kosova, tretji iz letošnjega SP, je zmagovalka letošnjih evropskih iger dobila šele po podaljšku, ko si je priborila vazari. V velikem finalu je Apotekarjeva do zmage nad Nemko Malzahnovo prav tako prišla v podaljšku, ko je Nemka napravila nedovoljen vzvod na komolec in bila diskvalificirana. Slovenka in Nemka sta se danes srečali tretjič in še tretjič je zmagala Apotekarjeva.


Zadnji dan velike nagrade v Abu Dabiju je v kategoriji nad 78 kg nastopala tudi Anamari Velenšek, bronasta na OI 2016, a je izgubila že uvodni dvoboj proti Francozinji Anne M'Bairo.

Pri moških je edini slovenski predstavnik danes Vito Dragič (nad 100 kg) izgubil že uvodni dvoboj proti Ukrajincu Jakivu Kammu.

Slovenci se iz Abu Dabija tako vračajo s tremi odličji. Prvi dan tekmovanja si je Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg priborila drugo mesto, drugi dan pa je Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov zmagala.

Članki iz rubrike