stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 25.10.2019 20:36:04

Dvojni gorenjski derbi v Tržiču

Igralke Triglava bodo domačinke Miklavžu, trenutno vodeči Proteus pa gosti našo najboljšo ekipo vseh časov, Celje.
psno
Pred nami je šesti krog v DP, nato pa sledi krajši premor zaradi praznikov in počitnic.

Derbi v Postojni je potem prinesel kopico komentarjev, takšnih in drugačnih. Morda smo bili na naših straneh močno neprizanesljivi do Konstruktorja. Veliko se jih je strinjalo, nekateri pa so bili mnenja, da vseeno le ni bilo tako hudo in da malce pretiravamo s komentarjem. Pogledali smo v statistiko. Ugotovili smo, da je bil to za Konstruktor prvi tak poraz na domači sceni, odkar je v veljavi nov sistem igranja. Je pa Konstruktor že doživel tako katastrofo leta 2001, a ko so igrali na 6 x 200 metov. Takrat so jih povozili Kranjčani, Iskraemeco, ki pa je imel res vrhunsko zasedbo. Med drugimi so zanje igrali Benedik, Stoklas, Pintarič, Hafnar in drugi izredno močni igralci.



Vseeno krog ponuja niz zelo zanimivih in atraktivnih dvobojev. Vodilni Postojnčani so ponovno domačini. Tokrat jim prihaja v goste Litija, ki je tretja in ima le dve točki manj od Proteusa ter bo zelo nevaren tekmec domačinom. Aktualni prvaki, igralci Konstruktorja, so na debakl že pozabili. Prav gotovo bodo tokrat stresli svojo jezo nad Hrastničani, ki bodo nič krivi morali plačati visoko ceno. V Kranj prihajajo Ljubljančani na čelu z reprezentantom Pintaričem. Ograjca si želi ostati neporažena, toda z enakim ciljem bodo v tekmo šli tudi triglavani. Letos zelo razpoloženi Goričani s Klemenom Mahkovicem na čelu pa gostujejo v Konjicah, kjer jih v glavni vlogi čaka Franc Kirbiš. Konjičani so doma zaradi domačega terena še močnejši.



Na sporedu sta dva gorenjska derbija v Tržiču. V prvi tekmi bodo Kamničanke poizkušale nadomestiti izgubljene domače točke, potem ko so doma pod Veliko Planino izgubile z Brestom. Na moški tekmi pa bo Calcit napadel Ljubelj z vsemi svojimi najboljšimi igralci in s tem skušal ubraniti drugo pozicijo. Res je Ljubelj oslabljen, toda kvalitete mu vseeno ne manjka. Veliko je odvisno od tega, kako bo razpoložen Blaž Čerin.



V Cerknici bo domači Brest, ki prihaja v svojo pravo formo, gostil Impol, ki še išče svoje rezultate. Cerkničanke so prvenstvo slabo začele, toda iz tekme v tekmo se jim dvigajo tudi rezultati. V Postojni bodo gostovale Celjanke, ki bodo poizkušale z vrha spraviti domači Proteus. Postojnčanke igrajo letos zelo dobro, toda še vedno v svoji igri preveč nihajo. Celjanke, ki igrajo letos v močno spremenjeni postavi in pod vodstvom trenerke Ljube Tkalčič, se še iščejo, toda rezultati so zelo spodbudni. Zadnja tekma pa bo v Kranju, kjer bo gostoval Miklavž. Domačinke so aktualne prvakinje, ki pa so v prejšnjem krogu doživele hladen tuš proti Proteusu. Ponovnega spodrsljaja si Kranjčanke ne smejo privoščiti. Toda Miklavž letos igra presenetljivo odlično.



1. A liga moški, 6. krog
Konjice – Gorica (14.00)
Triglav – Ograjca (14.30)
Konstruktor – Hrastnik (16.00)
Ljubelj – Calcit (17.00)
Proteus – Litija (17.30)


1. A liga ženske, 6. krog
Ljubelj – Calcit (13.00)
Brest – Impol (14.00)
Proteus – Celje (14.00)
Triglav – Miklavž (14.30)
Remoplast – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike