favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 26.10.2019 13:08:17

Naprej so PLESALI HAKO, potem pa so jim ANGLEŽI naredili TOLE! (video)

Reuters
Anglija nadaljuje odlične nastope na svetovnem prvenstvu v ragbiju.

Potem ko je v četrtfinalu s 40:16 premagala podprvakinjo Avstralijo, je v polfinalu z 19:7 (10:0) nadigrala še zmagovalko zadnjih dveh prvenstev Novo Zelandijo in postala prva polfinalistka letošnjega prvenstva na Japonskem.

Prvi polčas so dobili Angleži z 10:0, v nadaljevanju so ob napaki v obrambi dovolili, da so Novozelandci prepolovili zaostanek, a kmalu sami prišli do novih točk in zanesljive zmage nad najuspešnejšo reprezentanco prvenstev. Zmaga bi bila lahko še višja, a so sodniki dva zadetka Anglije po pregledu posnetka razveljavili.


Zanimivo je bilo še pred začetkom, ko so Novozelandci po tradiciji izvedli del bojnega plesa, imenovanega haka. Ponavadi nasprotne ekipe mirno stojijo v ravni vrsti in gledajo All-blacks, tokrat pa so se Angleži postavili v formacijo črke V, kot bi že pred začetkom želeli zmesti tekmece in jim morda kaj sporočiti. Vemo, kaj črka V pomeni, victory kot zmaga.

Za Anglijo je to prvi finale po prvenstvu leta 2007 in tretji skupno, edini naslov svetovnih prvakov pa je osvojila leta 2003 v Avstraliji. Drugi polfinalni dvoboj med Valižani, ki lovijo svoj prvi finale, in Južnoafričani, tretjo reprezentanco prvenstva 2015, bo v nedeljo. Veliki finale bo prihodnjo soboto, 2. novembra, tekma za tretje mesto pa dan prej.

Novozelandci so s tremi zlatimi, srebrnim in dvema bronastima odličjema najuspešnejša reprezentanca svetovnih prvenstev.

Značke: ragbi, sp

Članki iz rubrike