zrče, zabava, novalja Svet24.si

Okuženi v Zrčah: Hrvati očitajo Avstrijcem ...

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

smrt Dobra karma

Umrli se vračajo v naše sanje, da nam prinesejo ...

de-donno Odkrito.si

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti ...

STA
STA
1 26.10.2019 13:08:17

Naprej so PLESALI HAKO, potem pa so jim ANGLEŽI naredili TOLE! (video)

Reuters
Anglija nadaljuje odlične nastope na svetovnem prvenstvu v ragbiju.

Potem ko je v četrtfinalu s 40:16 premagala podprvakinjo Avstralijo, je v polfinalu z 19:7 (10:0) nadigrala še zmagovalko zadnjih dveh prvenstev Novo Zelandijo in postala prva polfinalistka letošnjega prvenstva na Japonskem.

Prvi polčas so dobili Angleži z 10:0, v nadaljevanju so ob napaki v obrambi dovolili, da so Novozelandci prepolovili zaostanek, a kmalu sami prišli do novih točk in zanesljive zmage nad najuspešnejšo reprezentanco prvenstev. Zmaga bi bila lahko še višja, a so sodniki dva zadetka Anglije po pregledu posnetka razveljavili.


Zanimivo je bilo še pred začetkom, ko so Novozelandci po tradiciji izvedli del bojnega plesa, imenovanega haka. Ponavadi nasprotne ekipe mirno stojijo v ravni vrsti in gledajo All-blacks, tokrat pa so se Angleži postavili v formacijo črke V, kot bi že pred začetkom želeli zmesti tekmece in jim morda kaj sporočiti. Vemo, kaj črka V pomeni, victory kot zmaga.

Za Anglijo je to prvi finale po prvenstvu leta 2007 in tretji skupno, edini naslov svetovnih prvakov pa je osvojila leta 2003 v Avstraliji. Drugi polfinalni dvoboj med Valižani, ki lovijo svoj prvi finale, in Južnoafričani, tretjo reprezentanco prvenstva 2015, bo v nedeljo. Veliki finale bo prihodnjo soboto, 2. novembra, tekma za tretje mesto pa dan prej.

Novozelandci so s tremi zlatimi, srebrnim in dvema bronastima odličjema najuspešnejša reprezentanca svetovnih prvenstev.

Značke: ragbi, sp

Članki iz rubrike