gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 02.04.2019 19:59:20

"Schumacher. Ferrari. Kot da bi se vsi skupaj vrnili v preteklost."

Profimedia
Mick Schumacher je na svojem prvem testiranju vozila formule ena s Ferrarijem, ki ga je njegov oče in svetovni prvak z največ naslovi Michael Schumacher zadnjič vozil pred več kot 12 leti, zasedel drugo mesto. Dvajsetletni Nemec je na progi Sakhir v Bahrajnu za šest desetink zaostal za Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull).

"Kot da bi se vsi skupaj vrnili v preteklost," je proizvajalec gum Pirelli zapisal ob hkratni objavi fotografije Micka Schumacherja na družbenem omrežju Twitter.

Formula ena pa je svoji spletni strani objavila: "Schumacher. Ferrari." Ekipa Mercedesa, s katero je Michael Schumacher po treh sezonah 2010-2012 končal športno pot, pa je prek Twitterja sporočila: "Nekaj posebnega je videti priimek Schumacher spet v dirkalniku F1!"



Oče Micka Schumacherja Michael je s Ferrarijem osvojil kar pet od skupno svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Leta 2014 je na smučišču v francoskem Meribelu hudo padel in je bil v komi, odtlej ga ni bilo več v javnosti, informacije o njegovem zdravstvenem stanju pa so zelo skope.

Mick Schumacher, lanski svetovni prvak v formuli 3, je od začetka leta član Ferrarijeve akademije, v sredo pa bo sedel še za volan Alfe Romeo. V Bahrajnu je konec prejšnjega tedna na svoji prvi dirki prvenstva formule 2 osvojil osmo mesto.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike