magnifico 1 Odkrito.si

FOTO: Ponosni oče Magnifico pokazal postavnega ...

karl lagerfeld 1 Svet24.si

FOTO: Tudi Melania Trump z besedami v slovo

Duhovna moč 1 Petisvet.si

Zakaj predajamo moč drugim?!

snežni plaz Svet24.si

VIDEO in FOTO: Izpod snega rešili štiri ljudi

Jelena Karleuša Svet24.si

Zaradi afere s Karleušo je dobil brco v rit

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Hailey razkrila najslabšo navado Justina Bieberja

tina maze2 Njena.si

Cigansko življenje Tine Maze

STA
STA
0 05.09.2018 14:59:37

Petkratni olimpijec izgubil bitko z rakom

Dennis Green, prvi Avstralec, ki je nastopil kar na petih olimpijskih igrah, je umrl v 88. letu starosti. Avstralska kanuistična zveza je sporočila, da je Green danes preminil na domu po dolgi bitki z rakom.

Potem ko je na olimpijskih igrah leta 1956 s sotekmovalcem Wallyjem Brownom osvojil bronasto kolajno v K2 na 10.000 metrov, prvo avstralsko kanuistično odličje na OI, je nastopil še na igrah leta 1960 v Rimu, 1964 v Tokiu, 1968 v Ciudad de Mexicu in 1972 v Münchnu, kjer so ga izbrali tudi za nosilca zastave na uvodni slovesnosti iger.

Skupno je osvojil kar 64 naslovov državnega prvaka, leta 1986 pa so ga sprejeli v avstralski hram športnih junakov, prejel pa je tudi najvišje državno odlikovanje.

Predsednik avstralskega olimpijskega komiteja John Coates je v sožalnem pismu med drugim dejal, da je Green poosebljal olimpijski duh. "Dennis je bil res velik olimpijec v pravem pomenu besede. Bil je rojen tekmovalec in prinesel nam je sploh prvo kanuistično olimpijsko kolajno s čolnom, ki sta ga skupaj z Brownom izdelala kar sama," je dejal Coates.

Članki iz rubrike