Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

preklinjanje 2 Petisvet.si

Šokantno dognanje: če preklinjate, ste pametnejši

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

Elsa Hosk Svet24.si

FOTO: Je to najlepši angelček Victoria's Secreta?

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

STA
STA
0 05.09.2018 14:59:37

Petkratni olimpijec izgubil bitko z rakom

Dennis Green, prvi Avstralec, ki je nastopil kar na petih olimpijskih igrah, je umrl v 88. letu starosti. Avstralska kanuistična zveza je sporočila, da je Green danes preminil na domu po dolgi bitki z rakom.

Potem ko je na olimpijskih igrah leta 1956 s sotekmovalcem Wallyjem Brownom osvojil bronasto kolajno v K2 na 10.000 metrov, prvo avstralsko kanuistično odličje na OI, je nastopil še na igrah leta 1960 v Rimu, 1964 v Tokiu, 1968 v Ciudad de Mexicu in 1972 v Münchnu, kjer so ga izbrali tudi za nosilca zastave na uvodni slovesnosti iger.

Skupno je osvojil kar 64 naslovov državnega prvaka, leta 1986 pa so ga sprejeli v avstralski hram športnih junakov, prejel pa je tudi najvišje državno odlikovanje.

Predsednik avstralskega olimpijskega komiteja John Coates je v sožalnem pismu med drugim dejal, da je Green poosebljal olimpijski duh. "Dennis je bil res velik olimpijec v pravem pomenu besede. Bil je rojen tekmovalec in prinesel nam je sploh prvo kanuistično olimpijsko kolajno s čolnom, ki sta ga skupaj z Brownom izdelala kar sama," je dejal Coates.

Članki iz rubrike