jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

Jana_Koteska Svet24.si

FOTO: Lepa manekenka v plesnih čeveljcih

Bine Volcic z menijem fatalnega vecera_resize Njena.si

Znan slovenski kuhar intenzivno trenira

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

STA
STA
0 01.08.2018 15:28:47

Slovenski judoisti z mislimi že na svetovno prvenstvo

alesfevzer.com
Izola te dni tradicionalno gosti poletne priprave judoistov iz različnih držav. Kljub vročini zavzeto trenirajo tudi slovenski reprezentanti, ki so z mislimi že pri septembrskem svetovnem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju. Naši aduti so z dosedanjimi pripravami zadovoljni in samozavestni, da se bodo lahko borili za sam vrh.

Evropski prvak v kategoriji do 66 kg Adrian Gomboc je priznal, da je v Izoli te dni zelo vroče, vendar so pogoji za vse enaki: "Pravijo, da težji pogoji delajo šampione in jaz grem s tako miselnostjo v vsako borbo in dajem svoj maksimum na teh treningih."

Sicer pa je Gomboc dodal, da je z naborom sparing partnerjev zadovoljen, saj je pester izbor z mnogimi judoisti iz tujine. Čeprav ga pred svojim prvim svetovnim prvenstvom čaka še težko delo, meni, da bo za Baku pripravljen. Na nedavni veliki nagradi v Zagrebu mu je sicer malo zmanjkalo za medaljo, vendar je videl, da se še vedno suče okoli vrha: "Seveda je cilj vedno medalja, biti prvak, ampak vem, da bo zelo težko, sem pripravljen pa na vsakega."

V Zagrebu je Gomboc videl, kaj ga čaka, in pri tem dodal, da se bo naslednjič treba japonskega borca, ki se je nazadnje zelo dobro pripravil nanj, drugače lotiti. Sicer pa so tu še Kazahstanci, Korejci in tudi Brazilci, tako da je spekter potencialnih nosilcev medalj zelo širok, je še ocenil.

S partnerkami na treningih v Izoli je zadovoljna tudi Ana Velenšek, saj je dobro zastopana tudi najtežja kategorija, v kateri nastopa. Glede zmage v Zagrebu pravi, da so naučeni pozabiti take stvari, čeprav ji je tekma prinesla določeno mero samozavesti: "Zdaj so priprave za svetovno prvenstvo in je treba trenirati na polno."


Kot je ocenila, je način borbe v novi kategoriji že "naštudirala". "Zdaj je treba samo to nov stil borbe peljati naprej in ga trenirati," je dodala.

Ritem priprav na svetovno prvenstvo, ki bo letos nekoliko pozneje v sezoni, je sicer ostal enak, dejstvo, da se že začenja lov na olimpijsko normo, pa nanjo ne vpliva, saj je veliko tekem. "Je pa vedno cilj čim manj tekem in tam čim boljši rezultati," je še pojasnila Velenškova.

S pripravami je zadovoljna tudi olimpijska prvakinja Tina Trstenjak: "Zaenkrat vse teče po načrtu, brez poškodb, tako da zaenkrat gre."

S samim izkupičkom zadnje velike nagrade, kjer je v kategoriji do 63 kg osvojila srebro, je zadovoljna, manj pa z napakami, ki jih še dela. Kot je dodala, gre sicer vse v smeri priprav na svetovno prvenstvo.

Tudi Trstenjakova se z lovom na točke za olimpijske igre ne obremenjuje. "Gledam, da prikažem čim boljše borbe, čim lepši judo," je pojasnila ter dodala, da opaža vse večjo konkurenco s prihodom mladih tekmovalk, tudi slovenskih.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike