Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bu
bu
0 09.03.2018 19:02:15

Nekdanji boksarski šampion MIKE TYSON ugotovil, kdo je KRIV za njegove finančne težave

Reuters
Enainpetdesetletni Newyorčan Mike Tyson že skoraj 13 let ni več aktivni boksar. Čeprav je veljal in še vedno velja za ikono tega športa, je bila njegova kariera prežeta s kriminalom in slabimi odločitvami.

Nekdanji ameriški boksarski zvezdnik danes razmišlja drugače, precej bolj zrelo. Prepričan je, da so za njegove finančne težave krivi tudi ljudje, ki jim je slepo zaupal. "Splošna težava je, da športniki prekmalu zaupajo različnim menedžerjem in svetovalcem," je povedal 51-letni Tyson.

"Imel sem finančne svetovalce, ki so mi pokazali, kako denar zapravljam in pri tem privarčujem davke. Nisem pa imel takih, ki bi mi pokazali, kako se pametno nalaga denar," je Tysona povzela agencija dpa. Pri tem je priznal tudi kanček lastne krivde, saj pravi, da športniki prekmalu slepo zaupajo ljudem okrog njih, čeprav je v življenju tako, da si mora vsak svoje zaupanje zaslužiti.



Kot pravi, mladi boksarji ne razmišljajo prav veliko o naložbah za življenje, ampak le "o boksarskih dvobojih, ki jih čakajo". K temu dodaja: "Takrat nisem razumel, kako pomembno je, da se denar sam plemeniti." Kot pravi, ga svetovalci, menedžerji in promotorji niso ustavili v razuzdanem življenju. "Vsi si želijo tvoj denar. Medtem ko boksar v ringu tekmecu nastavlja glavo, oni pridno služijo."

Tyson spomladi prihaja v Evropo s svojim zabavnim programom "Prava zgodba". Kot pravi, je program naletel na dober odziv, sam zase pa ocenjuje, da je na odru prava žival in ga številni primerjajo celo z Eddiejem Murphyjem. "Nisem več zver, ki straši druge."

Značke: boks, mike-tyson

Članki iz rubrike