škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(jz)
(jz)
0 18.06.2024 11:21:04

Mravljišče na Poljanah

Agata Zupin
PETER KASTELIC/AZS
AK Poljane in AD Štajerska jutri združeno organizirata 15. mednarodni miting in 10. memorial Iztoka Ciglariča na 1500 metrov.

Miting spada pod okrilje Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije 2024 in ima status challengerja svetovne zveze. Na mitingu na lani prenovljenem in letos dokončanem stadionu Poljane v Mariboru bo nastopilo čez 200 atletov iz Slovenije in tujine. Kar 147 atletov je prišlo iz tujine iz 23 držav. Miting se bo jutri začel ob 16. uri.

Zanimiv bo tek na 400 metrov za moške, saj bosta imela Rok Ferlan in Luka Janežič močno mednarodno konkurenco. Nastopili bodo Boško Kijanović (Srb), Danilo Danilenko (Ukr), Patrik Domotor (Slk) ... Za zmago v ženskem troskoku se bo morala najboljša Slovenka Neja Filipič močno potruditi, saj bo nastopila tudi finalistka EP v Rimu, Nemka Kristin Gierisch. V najkrajšem sprintu bo ugoden veter lovil najhitrejši Slovenec Anej Čurin Prapotnik, v ženskem teku na 200 metrov naj bi po poškodbi končno nastopila Maja Mihalinec Zidar, ki pa bo imela močni tekmici predvsem v Namibijki Beatrice Masilingi, ki je bila šesta na OI v Tokiu, in Nemki Lisi Marie Kwayie. V ženskem kopju se bosta za zmago borili Martina Ratej in Srbkinja Marija Vučenović, ki je bila v finalu EP v Rimu.

V moški kraljevski disciplini na 800 metrov bo prvi favorit Hrvat Marin Bloudek, največji tekmec mu bo Ukrajinec Jevhen Hucol, prvič letos bo na prostem letos nastopil Žan Ogrinc. Nastopili bodo tudi mladi mariborski mladi atleti, ki so se že dokazali – Karolina Zbičajnik (400 m), Ajda Kaučič (400 m), Petja Klojčnik (800 m), Jurij Beber (100 m). Zelo kakovosten bo nastop v ženskem disku na čelu z Italijanko Daisy Osakue, finalistko SP v Budimpešti, Hrvatico Marijo Tolj (finale EP Rim), napreduje pa tudi najboljša Slovenka Veronika Domjan. Zanimiv bo nastop v moški daljini, ko se bosta za zmago udarila Hrvata Filip Pravdica, ki je letos olimpijsko normo (635 cm) dosegel na mitingu MAL v Kranju, in Marko Čeko. 

Članki iz rubrike