cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

zšis-spk
zšis-spk
0 18.06.2024 10:59:51

Napredka jim (še) ni uspelo prenesti na tekmo

Sportida
Končalo se je evropsko prvenstvo v parastrelstvu, kjer so tekmovali Franček Gorazd Tiršek, Siniša Jeremič, Jožef Franc in Aleš Vrhovc.

"Kar lahko rečem, je, da Franček Gorazd Tiršek po določenih spremembah pri opremi še išče prave nastavitve in občutke. Sem pa prepričana, da bo s svojimi izkušnjami in znanjem v mesecih do paralimpijskih iger prišel v pravo formo," je po tekmovanju povedala trenerka Andreja Gorjup.

"EP v Granadi je bilo za tri strelce (Siniša Jeremić, Aleš Vrhovc in Jože Franc) letošnja prva in edina mednarodna tekma. Kljub temu, da so vsi trije na treningih naredili velik napredek, jim tega ni uspelo v celoti prenesti na tekmo, tako da so zaostali za pričakovanimi rezultati. Razmere v Granadi so bile sicer zaradi vročine zahtevne, vendar ocenjujem, da je glavni razlog za slabše streljanje ravno odsotnost mednarodnih tekmovanj, v zadnjih dveh letih so imeli zgolj eno ali dve na leto. Iz psihološkega vidika je težko pričakovati, da bo strelec devet ali 10 mesecev treningov brez tekmovanj brez težav prenesel na tekmo. Kljub temu upam, da so strelci dobili še dodatno motivacijo, da nadaljujejo trde treninge in sledijo svojim ciljem," je po koncu evropskega prvenstva povedala trenerka Polona Sladič.

Rudi Centrih svetovni prvak v športnem ribolovu

Nov odmeven uspeh za slovenski parašport: Rudi Centrih je v Bolgariji premagal vse in postal svetovni prvak v posamični konkurenci športnega ribolova, za kar Rudiju iskreno čestitamo. Športni ribolov je tudi za invalide, predvsem paraplegike in tetraplegike, atraktivna športna panoga. Tekmuje se po pravilniku Ribiške zveze Slovenije in ribiških družin. Tekmovanja potekajo po različnih krajih po Sloveniji, prednost pa imajo tista področja, kjer je primerna dostopnost.

Naši ribiči tekmujejo tudi na največjih mednarodnih tekmovanjih, leta 2004 so v Radečah postali tudi ekipni svetovni prvaki.

Otroci in starši, vabljeni na paralimpijski tabor

Tudi letos bomo v Laškem pripravili paralimpijski tabor za družine, kjer bodo otroci in družine v kratkem času, a ob strokovni pomoči preizkusili številne parašporte in našli nekaj zase. Dokazano je, da parašport krepi življenje, dviga samozavest in omogoča lažje vključevanje v družbo. To je vodilo Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, ki je s to vizijo začela projekt, ki daje rezultate, predvsem pa odpira obzorja otrokom in staršem.

Zaradi paralimpijskih iger v Parizu se bomo letos družili že konec junija (med 27. in 30.), takoj na začetku šolskih počitnic. Tudi letos se obeta spoznavanje paralimpijskih športov, zanimiva predavanja in delavnice, srečanja s parašportniki, imeli pa boste tudi čas zase in za druženje s svojimi najbližjimi. Seveda bomo tudi letos poskrbeli za kakšno novost in presenečenje.

Kako poteka tabor?

V četrtek popoldne se zberemo v Laškem in še isti večer organiziramo spoznavno srečanje vseh udeležencev. Nato dva dni aktivno spoznavamo različne parašporte in se družimo. Vmes imamo dovolj prostega časa za kopanje in kolesarske izlete. Poskrbimo tudi za ločena predavanja za starše, medtem ko se otroci zabavajo na delavnicah in se preizkušajo v različnih izzivih.

Dodatne informacije lahko dobite na majda.kocar@zsis.si in po telefonu 041 854 009.



Galerija

Članki iz rubrike