blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.06.2024 20:27:45

Bartosz Zmarzlik do rekorda po zmagah

Tako je zmagoslavno dvignil Bartek Zmarzlik roke ob rekordni zmagi. Zdaj bo tri dni ribaril na Švedskem...
psno
Zmarzlik je končno vpisal štiriindvajseto zmago. Max Fricke je kot rezerva prišel do drugega mesta. Lambert in Holder sta edina spremljevalca Poljaka v boju za naslov prvaka. Kriza pri Woffindenu in Madsenu se poglablja.

V Malilli je bila na sporedu VN Švedske. Organizatorjem je tik pred začetkom dirke močno zagodlo vreme, saj je priletela močna nevihta. Tako so start dirke morali prestaviti za dve uri. Samo stezo, ki je bila sicer zelo razmočena, pa so organizatorji dobro uredili in ni prinesla kakšnih težav pri vožnjah dirkačev. Vozniki so bili s samo stezo zelo zadovoljni, saj jim je dajala še več oprijema in s tem posledično tudi več hitrih linij. V glavnem so v rednem delu prevladovali vozniki, ki jim je tudi doslej šlo dobro. Edini , ki je imel težave v zaključku dirke, je bil junak Prage, Slovak Vaculik. Zavedal se je, da mu le zmaga v zadnji vožnji prinaša polfinale. Zaradi tega je moral prehiteti Latvijca Lebedievsa, v tem manevru pa ga je spodnesel motor in je padel. Brez polfinala pa je ostal tudi domačin Fredrik Lindgren in na stadionu je bilo veliko nezadovoljstva nad svojimi vozniki.



V prvem polfinalu sta bila Avstralca Fricke in Holder premočna za Danca Michelsena in Angleža Bewleya. Slednji je lani slavil na tem stadionu. V drugem polfinalu sta si napredovanje prislužila prvak Zmarzlik in Anglež Lambert, brez pa sta ostala Poljak Kubera in Latvijec Lebedievs, ki je napadal svoj prvi finale. Ta je bil zelo razburljiv. Na koncu je zmaga pripadla Bartoszu Zmarzliku, ki je dosegel svojo štiriindvajseto zmago in je zdaj na vrhu večne lestvice. Drugo mesto je pripadlo Avstralcu Maxu Frickeju, ki je tako dokazal, da je več kot dostojna zamenjava za Jasona Doyla, za katerega je žal konec sezone. Na oder pa se je povzpel še Anglež Robert Lambert, ki je zadnjih metrih vožnje uspel premagati Jacka Holderja, katerega je za točko prehitel v skupnem seštevku. Ravno omenjena voznika sta zdaj glavna konkurenta prvaku Zmarzliku. Sama dirka pa je pokazala, da sta v vedno večji krizi Woffinden in Madsen, ki sta pred začetkom sezone pričakovala boj za vrh.



Presrečen je po dirki Max Fricke dejal: "Resnično vesel sem, da mi je uspelo priti do drugega mesta. Glede na to da nisem član GP serije, sem seveda vesel, da mi je uspelo priti že na drugi dirki na stopničke."

Zmagovalec Bartek Zmarzlik pa je pod odrom dejal: "Uh. Sedaj sem rekorder. Ja spominjam se legende Jasona Crumpa, ki je tudi eden od mojih vzornikov. Spominjam se najinega srečanja v Gorzowu. Mislim, da je bilo to leta 2003 ali 2004. Takrat me je Crump tudi objel in sem se z njim tudi slikal. Je velika legenda spidveja."



Tako je rekord 23-tih zmag, ki je bil postavljen 9. junija 2012 v Københavnu, padel. Naslednja dirka bo 29. junija v Gorzowu na Poljskem. Potem sledi mesec in pol odmora, ko bo vmes na sporedu ekipno SP.



Izidi
1. B. Zmarzlik 17
2. M. Fricke 16
3. R. Lambert 14
4. J. Holder 10
5. M. Michelsen 10, 6. D. Kubera 10, 7. A. Lebedievs 11, 8. D. Bewley 9, 9. F. Lindgren 8, 10. S. Wozniak 7, 11. M. Vaculik 6, 12. L. Madsen 5, T. Woffinden 4, 14. K. Huckenbeck 3, 15. J. Kvech 2, 16. K. Nilsson 1

SP skupno
1. B. Zmarzlik (Pol) 86, 2. R. Lambert (VB) 69, 3. J. Holder (Avs) 68, 4. M. Michelsen (Dan) 59, 5. M. Vaculik (Svk) 53, 6. F. Lindgren (Šve) 52, 7. D. Kubera (Pol) 50, 8. J. Doyle (Avs) 47, 9. D. Bewley (VB) 42, 10. S. Wozniak (Pol) 39, 11. L. Madsen (Dan) 32, 12. A. Lebedievs (Lat) 32, 12. K. Huckenbeck (Nem) 30, 14. M. Fricke (Avs) 28, 15. T. Woffinden (VB) 21, 16. J. Kvech (Češ) 15
Galerija

Članki iz rubrike