Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

ou
ou
0 17.06.2024 20:28:43

Športni duh v Novem mestu

V torek, 21. maja, je Žogarija potekala na dolenjskem v Novem mestu.

Tudi tokrat nam je vreme ponagajalo zato smo dogodek prestavili iz glavnega trga v telovadnico Osnovne šole Center. Poleg šole gostiteljice so bile z nami še Osnovna šola Grma, Toneta Pavčka in Brusnice. Uradni začetek dogodka je bil ob 9:30 z uvodno predstavitvijo sodelujočih šol in fair play protokola, kar je napovedalo začetek razburljivega dneva.

Aktivnosti so se začele s skupinskim ogrevanjem, temu pa je sledil boj za točke. Gledalci so z navdušenjem spremljali izjemne spretnosti učencev v nogometu tri na tri in dvragolijah Žogarije. Kviz znanja je bil poln napetih trenutkov, medtem ko sta igri dekliški nogomet in "Z vami, gospod profesor" dodatno povečali vzdušje. Zanimanje je vzbudila tudi igra Otroški zaklad, kjer so učitelji iskali skriti srebrnik.

Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi na zvoke himne Žogarije dodali poseben čar. Ob igrišču so potekale raznolike aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali policijsko delo. Prisotni so bili tudi člani Rdečega križa, ki so otroke poučili o osnovah prve pomoči. Predstavniki podjetja Elementum so mlade seznanili z pomembnostjo varnih naložb, medtem ko so najmlajši uživali v kotičku Mulčki.

Dogodek je popestril obisk poštarja Pavlija s svojim nabiralnikom, v katerega so otroci oddali svoja čudovita pisma, ustvarjena v okviru natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta.


Zaključek dogodka je bil namenjen podelitvi nagrad, pri čemer je največ točk zbrala ekipa Osnovne šole Grm, ki je slavila zmago, največji pokal za fair play pa so prejeli učenci OŠ Toneta Pavčka.

Rezultati
Fair play: OŠ Toneta Pavčka
1. mesto: OŠ Grm
2. mesto: OŠ Center
3. mesto: OŠ Brusnice
4. mesto: OŠ Toneta Pavčka

Značke: žogarija, mladi, šport

Članki iz rubrike