elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 11.06.2024 12:29:34

Anita Horvat s 16. izidom izpadla v polfinalu EP

Profimedia
Anita Horvat je na evropskem prvenstvu v atletiki v Rimu v polfinalu teka na 800 m s časom 2:04,30 dosegla skupno 16. izid. S tem je bronasta na lanskem dvoranskem EP ostala brez finala.

Slovenska rekorderka na 400 m je sicer zelo dobro začela nastop in bila po startu kmalu na čelu kolone, a sta jo že pred začetkom zadnjega kroga prehiteli dve tekmovalki, nato pa se je znašla sredi skupine povsem zaprta. Nedolgo pozneje se je znašla na repu tekačic in končala daleč od boja za najvišja mesta.


"Začela sem se spotikati, posebej v prvem zavoju zadnjega kroga, ko sem se desetkrat spotaknila, tekmica za mano me je večkrat pohodila. Potem sem se priključila skupini. Pozneje se je še ena tekmovalka postavila pred mano in sem se morala ustaviti, drugače bi padla in sem izgubila stik s skupino," je odločilni drugi krog strnila Hrovat.

V tej sezoni na prostem je tekla le na treh tekmah, v zimski pa ni tekmovala. "Ponavadi je velika tekma avgusta, ko je za nami že celotna sezona. Poleg tega sem imela v začetku sezone še zdravstvene težave in bi bilo zame bolje, če bi bilo EP pozneje. Tako se sedaj usmerjam v olimpijske igre avgusta v Parizu," je še povedala Horvat.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike