profimedia-0346742799 Svet24.si

Kitajske migrante v lepih oblekah in luksuznih ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

(zšis-spk)
(zšis-spk)
0 11.06.2024 11:43:23

Uspešno na Poljskem

Paraplesalci so navdušili na Poljskem, zdaj jih čaka Amerika.
zsis.si

Prvi tekmovalni dan na Poljskem na mednarodnem paraplesnem tekmovanju je bila na delu celotna slovenska ekipa. Tekmovanje z zelo močno konkurenco, saj so se ga udeležili najboljši plesalci in plesalke iz Evrope in Azije, so odprle plesalke v tradicionalno najštevilčnejši in zelo močni kategoriji single women class 2, kjer je plesalo 22 plesalk. Nika Bratuš je v polfinalu zasedla 9. mesto, Lara Nedeljkovič pa 11. mesto. Tako sta si s svojim odličnim plesom priplesali kategorizacijo državnega razreda. Brina Rogelj je v polfinalu zasedla 12. mesto, Hana Agović pa 19. mesto. Sledila je kategorija single women class 1, kjer je plesalo 11 plesalk. Ines Golobič je v polfinalu zasedla 10. mesto, Nastija Fijolič pa je priplesala v finale in končala na petem. Naslednja kategorija je bila single men class 1, kjer so plesali štirje plesalci. Amir Alibabič je s svojim plesom osvojil drugo mesto. Za zaključek prvega tekmovalnega dneva pa so Nastija, Amir in Ines nastopili še v kategoriji power wheelchair, kjer je bila Ines peta, Amir drugi, Nastija pa je zmagala in osvojila zlato medaljo.

Še uspešnejša je bila nedelja, drugi dan tekmovanja. Hana Agović, Nika Bratuš in Brina Rogelj so tekmovale v kategoriji single freestyle women class 2, kjer je plesalo 17 plesalk. Hana je zasedla 13. mesto, Brina 10. in Nika peto mesto. V kategoriji single freestyle women class 1, kjer je plesalo 12 plesalk, se je predstavila Ines Golobič in osvojila 11. mesto. V kategoriji single freestyle men class 1 je v konkurenci štirih plesalcev Amir Alibabič končal kot drugi. Vsi paraplesalci so dosegli normo za letošnje EP. Za odličen zaključek sta poskrbeli še najmlajši Nika in Brina. V kategoriji single junior women class 2 je bila Brina druga in Nika tretja. Ponosna paraplesna ekipa že navdušeno pogleduje čez lužo v Ameriko, kjer bo prvič potekalo tekmovanje v paraplesu.

Otroci in starši, vabljeni na paralimpijski tabor

Tudi letos bomo v Laškem pripravili paralimpijski tabor za družine, kjer bodo otroci in družine v kratkem času, a ob strokovni pomoči preizkusili številne parašporte in našli nekaj zase. Dokazano je, da parašport krepi življenje in samozavest ter omogoča lažje vključevanje v družbo. To je vodilo, ki vodi Zvezo za šport invalidov Slovenije - Slovenski paralimpijski komite, ki je s to vizijo odšla v projekt, ki daje rezultate, predvsem pa odpira obzorja otrokom in staršem.

Zaradi paralimpijskih iger v Parizu se bomo letos družili že konec junija (med 27. 6. in 30. 6.), takoj na začetku šolskih počitnic. Tudi letos se obeta spoznavanje paralimpijskih športov, zanimiva predavanja in delavnice, srečanja s parašportniki, imeli pa boste tudi čas zase in za druženje s svojimi najbližjimi. Seveda bomo tudi letos poskrbeli za kakšno novost in presenečenje.

Kako poteka tabor?

V četrtek popoldne se zberemo v Laškem in še isti večer organiziramo spoznavno srečanje vseh udeležencev, nato dva dneva aktivno spoznavamo različne parašporte in se družimo. Vmes imamo dovolj prostega časa za kopanje in kolesarske izlete. Poskrbimo tudi za ločena predavanja za starše, medtem ko se otroci zabavajo na delavnicah in se preizkušajo v različnih izzivih.

Dodatne informacije na e-naslovu: majda.kocar@zsis.si in po telefonu 041 854 009.

Članki iz rubrike