asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.06.2024 19:01:09

Kamničankam in Kranjčanom še pokal

Igralke Calcita so osvojile tudi pokal in končale sezono z dvema lovorikama.
psno
Kegljaški pokalni lovoriki sta romali v Kamnik s Calcitom in v Kranj s triglavani. Zadnje prosto mesto za Evropo je pripadlo igralcem Ljubelja, ki so v razburljivi tekmi ugnali Proteus iz Postojne.

S finalnim turnirjem za kegljaški pokal se je končala tekmovalna kegljaška sezona pri nas. V prihodnjih dneh se bo začel redni prestopni rok, ki obeta kar nekaj zanimivosti. Trenutno je že znano, da Triglav zapušča reprezentant Matej Čepej, ki je že pred svetovnim prvenstvom podpisal pogodbo s hrvaškim Zaprešićem.



Dekleta so svoj pokalni zaključni turnir odigrala v Ljubljani, na kegljišču na Staničevi za Bežigradom. Žal se polfinalne tekme ni mogla udeležiti ekipa Ljubelja, kjer so imeli na voljo premalo zdravih igralk in Kamničankam tako omogočili zmago brez boja. Zato pa je bila zelo razburljiva tekma med Brestom in Remoplastom, ki so jo na koncu dobile Radeljčanke s šestimi keglji prednosti. Toda Cerkničanke bi lahko na koncu prišle do zmage, če bi se morda prej odločile za zamenjavo Bečajeve ali pa bi njeni zamenjavi Alenki Mojškerc Jakša na koncu uspelo priti še do enega meta na polno in bi tako lahko dobila svoj dvoboj. Tretje mesto je na koncu izkupiček Bresta, ki bo v naslednji sezoni ponovno v A ligi, obenem pa bo igral tudi v pokalu NBC. V finalu pa so bile letošnje prvakinje, igralke Calcita, močnejše od Radeljčank in tako zelo zanesljivo prišle do druge krone v sezoni. Prva igralka finala je bila Noemi Živkovič, ki je podrla lepih 582 kegljev.



Moški so svoj zaključek imeli na kegljišču Calcita v Kamniku. V polfinalu so bili tako Kranjčani zanesljivi proti Proteusu in odigrali le toliko, kot je bilo potrebno za zmago. Radeljčani so na tekmi proti Ljubelju prikazali občutno več in zmagali z lepo razliko v kegljih. Potem pa je sledila tekma za tretje mesto, ki je odločala tudi o potniku za pokal NBC. Na koncu so slavili igralci Ljubelja, ki so bili v zadnjih metih bolj zbrani. Proteus so premagali za sedemnajst kegljev in tako dosegli zastavljen cilj, uvrstitev v Evropo.



V finalu pa so igralci Triglava s trojko Blaž, Bajželj in Lužan silovito napadli, povedli s 3:0 in si nabrali kar 98 kegljev prednosti ter v nizih povedli z 10,5:1,5. V drugi polovici tekme pa so se Radeljčani prek Uroša Stoklasa (648), Vida Ponebška (610) in Silva Miheliča (618) vrnili v tekmo. Uspelo jim je izenačiti na 4:4, žal pa so imeli tudi malce smole. Mihelič je v dvoboju z reprezentantom Lepejem, ki je odigral zadnjo tekmo v dresu Triglava, potreboval le dva keglja več in bi dobili tekmo. Tako pa je Triglav je poleg prvenstvene osvojil še pokalno lovoriko.



Izidi finalov


Ženske
Finale: Remoplast – Calcit 1:7 (3256:3345).
Brest tretji brez boja


Moški
Finale: Pergola Hiše – Triglav 4:4 (9,5:14,5;3615:3558)
Za tretje mesto: Ljubelj – Proteus 5:3 (12:12;3551:3534)



Članki iz rubrike