IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

jz
jz
0 30.05.2024 10:29:06

Naporno bo

AZS
Od jutri do nedelje bo v francoskem Annencyju evropsko prvenstvo v gorskih tekih in trailu.


Nastopilo bo 457 atletov in atletinj iz 31 držav. Tudi Slovenija bo nastopila v zelo močni postavi. Po novem sistemu se evropsko prvenstvo letno izmenjuje s svetovnim prvenstvom. V programu so tri discipline. Dve v gorskih tekih (vertikal in gor-dol) in dolgem trailu (57 km). V dresu reprezentance Slovenije pod okriljem AZS – Združenja za gorske teke, ki ga vodi predsednik Dušan Papež, je predviden nastop petih članov, petih članic, petih mladincev in petih mladink. Timotej Bečan je zadnji test opravil na Hrvaškem. Nastopil je na Učka vertikalu (8,1 km, 1396 m višinske razlike) in seveda zmagal s časom 58 minut. Na Vojaka je tekla tudi Anja Mikuž in zmagala, za pot je potrebovala uro in 18 minut. Martina Klančnik Potrč, ki bo ena od nosilk reprezentance v trailu, v soboto še ni počivala. Tekla in zmagala je na Kriška gora trailu (20 km, 2000 m +-). V nedeljo, 2. junija, jo čaka 57 km dolga pot s skupaj 3500 metrov višinske razlike. Mark Bogataj in Nuša Mali sta imela malo generalko teden prej in oba sta zmagala na KBK trailu Kopačnica–Blegoš–Kopačnica. Lucijan Zalokar, tekel bo v disciplini gor, je konec tedna zmagal na 21. teku na Špičasti vrh, na lokalnem teku na Črnem vrhu nad Idrijo. Del mladinske ekipe je imel zadnje nastope na Atletskem pokalu Slovenije za mlajše mladince. Na 2000 metrov z zaprekami sta zmagala Sara Bilban in Jan Žiga Novak. Ana Vita Verneker je zmagala na 1500 metrov (4:40).


Slovenska reprezentanca

Moški: Timotej Bečan (KGT Papež), Klemen Španring (AD Slovenska Bistrica), Marko Tratnik (ŠD Nanos), Mark Bogataj (Tabor Žiri), Lucijan Zalokar (AK Kladivar); U-20: Tine Žižmond (KGT Papež), Mark Kočar (AK Domžale), Jan Žiga Novak (AK Olimpija), Jaka Marinko (TK Šmarnogorska), Žan Šubic (Šmarnogorska)

Ženske: Lucija Krkoč (ŠD Nanos), Martina Klančnik Potrč (AK Poljane Maribor), Petra Tratnik (ŠD Nanos), Nuša Mali (AK Kronos), Anja Mikuž (ŠD Nanos); U-20 – Klara Velepec (AK Radovljica), Klara Močnik (KGT Papež Kamnik), Sara Bilban, Ana Novak (Šmarnogorska), Ana Vita Verneker (KAK Ravne)



Značke: gorski-tek, annecy-ep

Članki iz rubrike