IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

jz
jz
0 30.05.2024 10:17:55

Lepotica v Šiški

Atletski center Ljubljana
Mestna občina Ljubljana
V okviru prenove stadiona v ljubljanski Šiški je predvidena ukinitev obstoječega nivojskega prehoda čez železniške tire ter izgradnja novega železniškega podhoda za pešce in kolesarje.

Vrednost investicije je ocenjena na 5,8 milijona evrov, z njo pa želijo pristojni med drugim povečati prometno varnost, so sporočili z vlade.
Vlada je na torkovi seji odbora projekt železniški podhod na območju Atletskega centra Ljubljana uvrstila v načrt razvojnih programov. V okviru projekta je predvidena ukinitev obstoječega nivojskega prehoda ter izgradnja novega zunajnivojskega prečkanja za pešce in kolesarje, so v sporočilu za javnost navedli na vladi.

»Namen investicije v ocenjeni vrednosti 5,8 milijona evrov je povečanje stopnje varnosti prometa za vse udeležence prometa, povečanje ekonomičnosti železniškega prometa, zagotavljanje ustrezne povezanosti različnih območij Ljubljane za pešce in kolesarje, odprava in preprečevanje negativnih vplivov na okolje ter zmanjšanje obremenjenosti s hrupom na poseljenem območju,« so zapisali.

Ljubljanska Šiška bo v okviru prenove tamkajšnjega atletskega stadiona dobila nov atletski center, ki se bo nahajal v neposredni bližini glavne železniške proge Ljubljana–Jesenice.



Atletski center Ljubljana naj bi imel po dokončanju 4777 pokritih sedežev, atletska dvorana z 200-metrsko krožno stezo 1648 sedežev, pomožni atletski stadion pa 315 sedežev. Pod slednjim je predvidena kletna etaža s parkirnimi prostori. Poleg tega je načrtovana gradnja dvorane za mete, ureditev zelenih površin in namestitev solarnih panelov. Center bo še naprej namenjen tudi nogometu.

Gradbeno dovoljenje za ureditev Atletskega centra Ljubljana je bilo izdano junija 2023, po načrtih pa naj bi bil projekt zaključen leta 2026, je zapisano na spletni strani Mestne občine Ljubljana.


Članki iz rubrike