Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

pr
pr
0 19.08.2021 14:49:42

Na 9. Triglav tek se pripravite z Edom Murićem, Jako Blažičem, Žigo Dimcem in Luko Rupnikom

alesfevzer.com
Vabilo na tekaški trening s košarkarji.

Triglav tek bo 11. septembra tekačem vseh generacij že devetič odprl vrata v protokolarni park Brdo pri Kranju. Ljubitelje rekreacije, ki se na edinstveni tekaški dogodek pripravljajo v kar 9 slovenskih krajih, k aktivnemu življenjskemu slogu nagovarjajo številni vrhunski športniki. Med njimi tudi štirje člani Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija iz Ljubljane, ki so tudi reprezentanti. Ti želijo ljubitelje športa vseh starosti k redni rekreaciji spodbuditi tudi z udeležbo na tekaškem treningu, ki bo 26. avgusta na Brdu pri Kranju.

Navdušeni tekači, rekreativni športniki in drugi, ki bi radi (še) izboljšali svoje aktivno življenje, se pod vodstvom izkušenih trenerjev na 9. Triglav tek pripravljajo v kar 9 slovenskih krajih. Na eni od brezplačnih vodenih tekaških vadb se jim bodo pridružili tudi Edo Murić, Jaka Blažič, Žiga Dimec in Luka Rupnik. Navdušene rekreativne športnike bodo h gibanju spodbujali v sodelovanju z nekdanjim duatloncem in priznanim atletskim trenerjem Klemnom Dolencem.

Zbirno mesto za udeležbo na vadbi, ki bo v četrtek, 26. avgusta, ob 18. uri na Brdu pri Kranju, je pred prenovljenim hotelom Elegans hotel Brdo. Brezplačni tekaški trening je odprt za javnost. Vsi, ki se ga želijo udeležiti, se morajo nanj prijaviti na spletni strani https://www.triglavtek.si/sl/vadbe.

Priprave na 5 tekaških preizkušenj


S pripravljalnimi tekaškimi treningi, ki potekajo v 9 krajih od Murske Sobote do Kopra, se tekači lahko ustrezno pripravijo na kar 5 tekaških preizkušenj 9. Triglav teka. Na dogodku se namreč lahko sami podajo na polmaraton ali tek na 10 km. S prijatelji ali sodelavci se lahko udeležijo štafetnega teka trojk na 3 x 3,4 km. Z družinskimi člani lahko odtečejo krog na družinskem teku (3,4 km). Najmlajši pa se lahko sami ali v spremstvu staršev podajo na brezplačen otroški tek Kuža pazi (700 oz. 350 m).

Tekačem, ki se na izbrano tekaško preizkušnjo raje pripravljajo sami, je na spletni strani Triglavtek.si na voljo tudi koledar treningov za izvedbo samostojnih tekaških vadb. Na omenjenem spletnem mestu najdejo še številne nasvete strokovnjakov v obliki posnetkov digitalnih posvetov.

Prijave na 9. Triglav tek so odprte
Ljubitelji rekreacije vseh generacij se lahko na 9. Triglav tek po redni ceni prijavijo vse do 21. avgusta, medtem ko bodo pozne prijave odprte do 3. septembra. Tekači lahko svojo prijavo oddajo na spletni strani https://www.triglavtek.si/sl/prijava.

Na 9. Triglav tek se organizatorji sicer pripravljajo z optimizmom, zavzetostjo in veliko željo, da dogodek izpeljejo za vse generacije tekačev. Pri tem pa varnost in zdravje ljubiteljev teka postavljajo na prvo mesto. V skladu z aktualnimi smernicami za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 bo za vstop na prireditveni prostor veljal pogoj PCT (preboleli-cepljeni-testirani). Organizatorji bodo zato vsem tekačem in obiskovalcem dogodka omogočili brezplačno testiranje ob prevzemu startnih številk in/ali vstopu na prireditveni prostor.

Članki iz rubrike