požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 19.08.2021 12:18:25

Slovenski odbojkarji optimistično v Ukrajino

Aleš Oblak
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se danes odpravlja na močan pripravljalni turnir v Ukrajino, kjer se bo pomerila z gostitelji, Bolgarijo in Srbijo ter tako preverila svojo pripravljenost pred zadnjim vrhuncem sezone, septembrskim evropskim prvenstvom. Prva tekma Slovence v Zaporožju čaka v petek s Srbijo.

Po poletnem premoru je za slovensko izbrano vrsto že tretji teden priprav na EP, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Pretekli konec tedna so slovenski odbojkarji odigrali tri tekme s Hrvaško, danes pa se odpravljajo v Ukrajino na še zadnji pripravljalni turnir.

"Mislim, da je zaradi močnih reprezentanc, ki bodo igrale na tem turnirju, to za nas dobra priložnost in je prav, da se turnirja udeležimo ter izpopolnimo še tiste pomanjkljivosti, ki jih proti Hrvaški nismo mogli. Vse od našega zbora dobro treniramo in bo ta turnir le še ena iztočnica za evropsko prvenstvo," je pred odhodom povedal sprejemalec Klemen Čebulj.

Z njim se strinja tudi najmlajši na reprezentančnem seznamu, Rok Možič: "Zagotovo nas čakajo težje tekme, kot smo jih odigrali sedaj na Hrvaškem. Jaz mislim, da smo že kar dobro pripravljeni. Treningi so težki, počasi stopnjujemo formo. V Ukrajini bo naš cilj vsako tekmo prikazati boljšo in boljšo igro, da bomo lahko šli z dobrimi občutki v zadnji teden priprav in potem na Češko."



V Zaporožju se bodo Slovenci v petek pomerili s Srbi, dan pozneje jih čaka tekma z Ukrajino, za konec pa bodo svojo pripravljenost preverili še na tekmi z Bolgarijo.

Prvi korektor in eno izmed glavnih slovenskih orožij v napadu Tonček Štern je potegnil vzporednice med turnirjem in ligo narodov: "Na tem pripravljalnem turnirju bomo v treh dneh odigrali tri tekme. Na nek način bo to zagotovo podobno ritmu igranja iz lige narodov. Tak ritem je zelo naporno fizično zdržati, zato mislim, da bo selektor poskušal čim več menjati in preizkusiti čim več različnih postav, da bo lahko našel udarno postavo za začetek EP. Kljub veliki želji po zmagi nam ta v Ukrajini ni prvi cilj. Pomembno je, da vidimo, kje smo. Srbija, Bolgarija in Ukrajina so zelo močne reprezentance, tako da bomo lahko dobili odgovor, v katerih elementih smo dobri in kje ne."

Slovenski selektor Alberto Giuliani je zadovoljen z dosedanjimi pripravami. "Fantje so si res zaslužili ta mesec počitka in zdaj korak za korakom dvigujemo našo fizično pripravljenost. Igralci so seveda zelo utrujeni, saj veliko treniramo, vse z namenom, da bomo šli na Češko dobro pripravljeni. Trenutno še nismo na ravni, na kateri bi morali biti. Upam tudi, da je motivacija fantov zelo visoka, saj Slovenija ni igrala na olimpijskih igrah. Sicer smo s četrtim mestom v Riminiju dosegli dober rezultat, a pomembno je, da imamo svežo motivacijo za ta nov izziv. Menim, da imamo še čas, da bomo za EP optimalno pripravljeni," je prepričan selektor.

Članki iz rubrike