bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

igor žužek Svet24.si

44-letni Igor iz Kranja odšel od doma, ni pa se ...

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

harry meghan Odkrito.si

“Videti je kot njen frizer!” Strokovnjaki ...

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

ue
ue
126 31.07.2021 21:46:45

ŠKANDAL, KI TRESE OLIMPIJSKO VAS! Cela Afrika se sramuje tega, kar sta naredila

Profimedia
Dva vrhunska športnika, ki imata za seboj že epo kariero si tega res ne bi smela privoščiti.

Nigerijska atletinja Blessing Okagbare je bila kaznovana zaradi kršenja dopinških pravil in ne bo več nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu. To je prvi dopinški primer na letošnjih OI.Atletska enota za integriteto (AIU) je v sporočilu za javnost zapisala, da je imela Okagbarejeva previsoko vrednost rastnega hormona.

okagbare
Profimedia

Dvaintridesetletna Nigerijka je sicer v petek zmagala v svoji kvalifikacijski skupini v teku na 100 m s časom 11,05. Test, ki je dal pozitivno vrednost, je bil sicer opravljen 19. julija, je še sporočila AIU. Okagbarejevo so o pozitivnem dopinškem testu obvestili v soboto zjutraj po japonskem času. To je nov udarec za nigerijsko atletiko, potem ko so desetim tekmovalcem in tekmovalkam v četrtek prepovedali nastope v Tokiu, ker se niso držali pravil testiranj zunaj tekmovališč.
Kmalu potem, ko je 'padla' Okagbarejeva, pa je podobno obvestilo dobil kenijski sprinter Mark Otieno Odhiambo. Suspendiran je bil zaradi dopinškega prekrška med olimpijskimi igrami. 28-letni atlet bi moral v soboto tekmovati v prvem krogu teka na 100 m, a so ga zadržali, ker je bil pozitiven na anabolični steroid. Testirali so ga 28. julija, ko je že bil v olimpijski vasi. Pred tem (od 15. do 24. julija) pa je bil v pripravljalnem taboru na Japonskem.
Na oba primera so se že odzvali mnogi športniki in jih označili kot sramotno in zahtevali, da takoj zapustita olimpijsko vas.

Članki iz rubrike