bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

ue
ue
126 31.07.2021 21:46:45

ŠKANDAL, KI TRESE OLIMPIJSKO VAS! Cela Afrika se sramuje tega, kar sta naredila

Profimedia
Dva vrhunska športnika, ki imata za seboj že epo kariero si tega res ne bi smela privoščiti.

Nigerijska atletinja Blessing Okagbare je bila kaznovana zaradi kršenja dopinških pravil in ne bo več nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu. To je prvi dopinški primer na letošnjih OI.Atletska enota za integriteto (AIU) je v sporočilu za javnost zapisala, da je imela Okagbarejeva previsoko vrednost rastnega hormona.

okagbare
Profimedia

Dvaintridesetletna Nigerijka je sicer v petek zmagala v svoji kvalifikacijski skupini v teku na 100 m s časom 11,05. Test, ki je dal pozitivno vrednost, je bil sicer opravljen 19. julija, je še sporočila AIU. Okagbarejevo so o pozitivnem dopinškem testu obvestili v soboto zjutraj po japonskem času. To je nov udarec za nigerijsko atletiko, potem ko so desetim tekmovalcem in tekmovalkam v četrtek prepovedali nastope v Tokiu, ker se niso držali pravil testiranj zunaj tekmovališč.
Kmalu potem, ko je 'padla' Okagbarejeva, pa je podobno obvestilo dobil kenijski sprinter Mark Otieno Odhiambo. Suspendiran je bil zaradi dopinškega prekrška med olimpijskimi igrami. 28-letni atlet bi moral v soboto tekmovati v prvem krogu teka na 100 m, a so ga zadržali, ker je bil pozitiven na anabolični steroid. Testirali so ga 28. julija, ko je že bil v olimpijski vasi. Pred tem (od 15. do 24. julija) pa je bil v pripravljalnem taboru na Japonskem.
Na oba primera so se že odzvali mnogi športniki in jih označili kot sramotno in zahtevali, da takoj zapustita olimpijsko vas.

Članki iz rubrike