stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tu
tu
1 31.07.2021 15:17:21

TO JE RAZLOG! ĐOKOVIĆ pojasnil, kaj se mu je zgodilo! ZDRAVILA, BOLEČINE....

Reuters
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je odrekel nastopu v dvoboju za bronasto olimpijsko medaljo v mešanih dvojicah.

Tako gre kolajna v roke Avstralcema Ashleigh Barty in Johnu Peersu, Đokovič pa zapušča prizorišče olimpijskih iger v Tokiu brez medalje.
Đoković, ki je v petkovem polfinalu posameznikov moral po treh nizih priznati premoč Nemcu Alexandru Zverevu, danes pa ga je v obračunu za bronasto medaljo odpravil Španec Pablo Carreno-Busta, bi moral v paru z Nino Stojanović opoldne igrati za tretje mesto v mešanih parih.
A kot so po porazu s Špancem sporočili iz Mednarodne teniške zveze, trenutno prvi igralec na lestvici ATP zaradi poškodbe leve rame na tekmi ne bo nastopil. V domovino se tako vrača brez osvojenega olimpijskega odličja.


Vseeno pa 34-letnik ni opustil sanj o novi olimpijski medalji - z doslej svojih štirih olimpijskih iger ima eno bronasto iz Pekinga leta 2008 - in obljublja, da bo poskusil ponovno čez tri leta. "Žal mi je, da nisem osvojil kolajne za svojo državo," je njegove besede povzela britanska tiskovna agencija. "Priložnost sem izgubil tako pri dvojicah kot individualno. Včeraj in danes nisem uspel, raven tenisa je padla, tudi zaradi izčrpanosti, psihično in fizično," je dodal.
Vseeno pa ne obžaluje, da je prišel na olimpijske igre: "Vem, da se bom vrnil. Poskušal bom nadaljevati na olimpijskih igrah v Parizu. Boril se bom za to, da bo moja država osvojila medalje in žal mi je, da sem razočaral veliko ljubiteljev športa v moji državi, ampak to je šport."
S petkovim porazom proti Zverevu se je končal tudi njegov pohod na zlati slam, kot svoj naslednji cilj pa je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug danes v Tokiu izpostavil sodelovanje na odprtem prvenstvu ZDA, ki se začne 30. avgusta. Upa, da ga od tega ne bodo odvrnile poškodbe, ki jih je več, ne le ena, kot je pojasnil.
"Žal mi je tudi zaradi Nine, da nisva šla na igrišče, a telo mi je enostavno odpovedalo, igral sem ob zdravilih, nenormalnih bolečinah in izčrpanosti," je razočarano dodal srbski teniški as.

Članki iz rubrike