nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

Kamloops, staroselci, kanada, grobovi, Svet24.si

V šoli našli množično grobišče staroselskih otrok

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

Razposajeni voditeljski tandem na odru in tudi v zaodrju – Maja Oderlap in Klemen Bunderla Odkrito.si

Na gradu Vurberk se bo spet pelo in igralo!

Seku Mady Condé Odkrito.si

SEKU MANDY CONDE: Postal je predsednik svetovnega ...

STA
STA
0 10.06.2021 22:40:10

Šutejeva sedma na diamantni ligi v Firencah, Ingebrigtsnu evropski rekord

Profimedia
Ljubljančanka Tina Šutej je na atletski diamantni ligi v Firencah v skoku s palico zasedla sedmo mesto, preskočila je 4,56 m. Dvajsetletni Norvežan Jakob Ingebrigtsen je na 5000 m postavil evropski rekord in najboljši čas leta na svetu (12:48,45).

"Z današnjim nastopom in izidom nisem najbolj zadovoljna. Na odrivu sem prihajala nekako preveč spodaj pod palico in potem skoki niso bili tekoči. Vseeno sem bila blizu uspeha na 4,66 m. Sem pa zadovoljna, ker sem spet dobila točke za finale diamantne lige, pa tudi tetiva danes ni bila tako boleča, da bi ovirala nastop," je povedala Šutejeva, ki bo v petek odpotovala v Atene, kjer jo v ponedeljek čaka nova priložnost.

Najboljše izide sezone na svetu so v Firencah zabeležili še na 3000 m zapreke Soufiane El Bakkali iz Maroka (8:08,54), na 110 m ovire Jamajčan Omar McLeod (13,01) in nizozemska svetovna prvakinja Sifan Hassan na 1500 m (3:53,63).

Pred štirimi dnevi je Hassanova dosegla svetovni rekord v Hengelu na 10.000 m, ki ga je le dva dni pozneje popravila Etiopijka Letesenbet Gidey.

Znova se je izkazala tudi britanska sprinterka Dina Asher-Smith, ki je na 200 m s časom 22,06 sekunde za več kot pol sekunde ugnala vse tekmice, druga je bila Marie-Josee Ta Lou iz Slonokoščene obale (22,58).V skoku s palico je prepričljivo zmagala Anželika Sidorova iz Rusije. Aktualna svetovna prvakinja iz Dohe 2019 in svetovna dvoranska podprvakinja je s 4,91 m dosegla osebni rekord. Druga je bila Belorusinja Irina Žuk (4,71 m), tretja pa Grkinja Katerina Stefanidi, ki bo v Toku branila olimpijsko zlato. Slednja je bila na čelu štirih tekmovalk, ki so preskočile 4,66 m.

Šutejeva, članica celjskega Kladivarja, je letvico na 4,31 m zmogla prvič, v drugem skoku pa 4,46 m in je tedaj delila četrto mesto. Tam je tudi ostala, ko je prvič zmogla 4,56 m. Na višini 4,66 m pa je bila trikrat neuspešna in je končala tekmovanje.

Mesto za njo, osma, je bila Švicarka Angelica Moser, ki je tudi preskočila 4,56 m, vendar šele v drugem skoku. Moserjeva je 6. marca letos na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu osvojila zlato medaljo, srebrna pa je bila Šutejeva.

Največji miting v Italiji je običajno na Olimpijskem stadionu v Rimu, kjer pa bo v petek uvodna tekma evropskega nogometnega prvenstva, zato so tekmo prestavili v Firence. Naslednja diamantna liga bo v Oslu 1. julija.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike