Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

tu
tu
0 10.06.2021 11:50:57

BIZARNO! Nov Đokovićev izpad ŠOKIRAL teniško javnost, poglejte si, kaj je počel na koncu! (video)

Nov izpad Novaka Đokovića.

Novak Đoković je zadnji polfinalist teniškega odprtega prvenstva Francije. Srb, številka ena moškega tenisa, je v četrtfinalu s 6:3, 6:2, 6:7 (5) in 7:5 premagal Italijana Mattea Berrettinija. V polfinalu se bo Đoković pomeril z Rafaelom Nadalom, kar bo ponovitev lanskega finala, ki ga je po treh nizih dobil Španec.

Za svoj 40. polfinalni nastop na grand slamih je Đoković po štirih nizih premagal 25-letnega Italijana. V prvem nizu je Srbu edini odvzem servisa uspel v četrti igri, kar je zadoščalo za zmago s 6:3. Na začetku drugega niza sta oba igralca osvojila po dve igri, nato pa je do konca niza igre osvajal samo še 34-letni Đoković, ki je drugi niz dobil po 37 minutah igre.

Vendar pa se Berrettini, deveti igralec sveta, ni predal in je tudi s pomočjo glasnih navijačev dobil tretji niz po podaljšani igri, potem ko sta oba igralca skozi celoten niz zanesljivo osvajala igre na svoj servis. Oba sta z dobrimi potezami nadaljevala tudi v četrtem setu, ki je bil pri izidu 3:2 za Srba prekinjen, da so organizatorji izpraznili stadion pred pričetkom policijske ure, ki po novem v Franciji velja od 23. ure naprej.

V četrtem nizu sta igralca dobivala igre na svoj servis, v odločilni 12. pa se je zalomilo Italijanu, Đoković je unovčil tretjo zaključno žogico za še drugo zmago v drugem medsebojnem obračunu z Berrettinijem.


V teh trenutkih so mu močno popuščali živci, vzkipljivi Đoković pa se je po eni od izgubljenih točk obrnil proti tribuni, na kateri so sedeli člani njegove ekipe, in glasno zaklel. Za nameček je marsikoga zmotilo početje tik po zmagi, ko je Srb glasno zavpil in šokiral gledalce pred malimi zasloni. 

V polfinalu se bo Đoković, 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, pomeril z Nadalom, ki je v četrtfinalu s 6:3, 4:6, 6:4, 6:0 izločil Argentinca Diega Schwartzmana in si priigral še svoj 14. polfinale v Parizu.

Španec in Srb sta se v Parizu pomerila osemkrat, od tega je Španec, ki ima 20 zmag s turnirjev velike četverice, slavil sedemkrat.

Đoković, ki je na pariškem pesku zmagal leta 2016, bi ob morebitni končni zmagi postal šele tretji teniški igralec v zgodovini, ki bi vse štiri najprestižnejše turnirje osvojil dvakrat.

V drugem polfinalu se bosta merila Nemec Alexander Zverev in Grk Stefanos Cicipas.

Značke: tenis, đoković

Članki iz rubrike