stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 03.03.2021 21:36:30

V osmini finala potrebni tretji tekmi

Jurij Kodrun
Povratni tekmi osmine finala 1. DOL za ženske nista dali novega četrtfinalista. Ankaran se je Formisu oddolžil za poraz v Hočah in zmagal s 3:1, za presenečenje pa so poskrbele igralke Ljutomerja, ki so bile v Kopru s 3:1 boljše od Luke Koper.

Ankarančanke do zmage niso prišle na lahek način. Prvi niz so dobile, nato pa v drugem osvojile vsega 13 točk. Spet je dišalo po zmagi Štajerk, a so nato Primorke vendarle pokazale nekaj več, tehtnico je na njihovo stran nagnila predvsem Bolgarka Dobrina Valentinova Hristoskova, z 22 točkami najučinkovitejša igralka tekme, odlično pomočnico pa je imela pri Sari Valenčič, ki je dodala 18 točk, dosegla je tudi tri ase.

Koprčanke so na gostovanju v Ljutomeru dokaj gladko zmagale, tako da je bilo malo takih, ki so računali, da se ta dvoboj na povratni tekmi ne bo končal. Toda Ljutomerčanke so presenetile, v četrtem nizu tekmice tudi povsem ponižale, saj so jim dovolile vsega šest točk. Tekmice so razorožile predvsem s servisi, dosegle so tudi devet asov, Ana Kolmanič kar šest. Sprejem Koprčank je bil katastrofalen, posledično pa niso mogle razviti napada.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike