GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 22.04.2020 16:48:22

Skala se je odvalila od srca: Slovenski športniki NA STADIONU začeli s prvimi treningi, tu so podrobnosti!

Slovenski atleti in atletinje so po prekinitvi vseh dejavnosti zaradi novega koronavirusa začeli s prvimi treningi na stadionih, ki pa so prilagojeni glede na ukrepe, ki jih je sprejela država. Tako so nekateri na družbenih omrežjih objavili, kako trenirajo, sicer povsem sami, na znova odprtih stadionih.

Atletska zveza Slovenije (AZS) je v svojih priporočilih in navodilih atletinjam in atletom izpostavila, da organiziran proces treningov še ni dovoljen, a lahko tudi tekmovalci vadijo pod pogoji, ki veljajo za vse preostale državljane.

Nekaj primerov prvih korakov k obuditvi pravih treningov je prek Facebooka delil tudi predsednik AZS Roman Dobnikar in objavil fotografije, na katerih sta znova na rdečih tartanskih stezah slovenski rekorderki Maruša Mišmaš Zrimšek (3000 m zapreke) in Agata Zupin (400 m ovire) ter najboljša atletinja države lani Maja Mihalinec in troskokašica Neja Filipič, ki je prav danes napolnila 25 let.



"Z veseljem pokažem, kako se znamo prilagoditi in živeti v novih okoliščinah. Atletski stadioni so odprti, naše atletinje in atleti pa na njih že varno trenirajo. Vlada je sprejela omilitev ukrepov, AZS je lokalne skupnosti pozvala, da naj odprejo atletske stadione, atletinjam in atletom pa je direktor AZS Nejc Jeraša napisal jasna navodila, da upoštevajo navodila in priporočila zdravstvene stroke in vlade," je pojasnil Dobnikar.

"Ko je bil sprejet nov odlok o sproščanju ukrepov vlade, je AZS takoj izdala priporočila in smernice za atlete, na kakšen način naj vadijo in kako naj trenirajo, da bo vadba potekala čim bolj varno. Dali smo priporočila tudi za upravljavce stadionov, da bi bilo odpiranje čim hitrejše. Tisti, ki skrbijo za stadione, so od AZS zahtevali smernice in priporočila pred odprtjem," je za STA povedal Jeraša.

Značke: atletika, slovenija

Članki iz rubrike