Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tu
tu
1 21.04.2020 08:57:04

Novak Đoković RAZBURIL znanega srbskega epidemiologa! "Mojster, tebi ni več pomoči ..."

Številka ena svetovnega tenisa je z odklonilnim odnosom do cepiva proti koronavirusu dvignil ogromno prahu.

"Osebno sem proti. Nisem za cepiva in ne bom se cepil. Če bo to obvezno, bom zelo dobro premislil. Ne bi želel, da me nekdo sili v cepljenje, da bi lahko potoval. Imam svoj lastni pogled na to," je dejal Novak Đoković, ki je poudaril, da se ne strinja z vsem, kar predpisuje zdravstvo. "Obstaja določena cenzura zdravstvenih strokovnjakov, ki govorijo o rešitvah, ki so drugačna od rešitev uradnih organizacij. Rad bi, da se o tem več pogovarjamo," je še dodal.

Zdaj se je oglasil srbski epidemiolog Predrag Kon, ki je zgrožen nad stališčem vrhunskega športnika. "Kot eden njegovih najbolj vnetih navijačev bi mu rad približal pomembnost krepitve imunskega sistema za zdravje ljudi. Zdaj je morda že prepozno, saj že ima oblikovano stališče in tu ni več pomoči. Mojster, želim ti vse najboljše. V prihodnosti se skušaj izogibati komentarjem, ki so neposredno povezani s cepljenjem, saj imaš velik vpliv na ljudi."



Kot poročajo srbski mediji, bi lahko Đokovićevo vztrajno zavračanje cepljenja močno vplivalo na njegovo športno kariero. Če bo namreč obvezno, brez tega ne bo mogoče nastopati na turnirjih.

Spomnimo: že pred tem je Đokovićeva žena Jelena na družbenih omrežjih delila posnetek, ki namiguje na povezavo omrežja 5G s koronavirusom. "Toliko posnetkov kroži, toliko različnih teorij o vzrokih korone, o metodah zdravljenja, preventivi... Tega sem dobila nedavno. Kdor ima čas, naj si ga ogleda. Res me zanima, kaj mislite. Napišite," je zapisala in zaradi poudarjanja neutemeljene teorije zarote prejela veliko negativnih komentarjev.

Članki iz rubrike