mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 27.09.2019 11:53:30

Pomembne tekme za evropske predstavnike

Jure Starman
Na sporedu je že tretji krog DP v državnih ligah, po njem pa sledi odmor, ker bo kar osem naših ekip v prihodnjem tednu nastopilo na evropskih pokalih.

V moški elitni ligi bo Ograjca proti Hrastnik napadla svojo prvo zmago v A ligi po vrnitvi med elito po dolgih letih. Državni prvaki, igralci Konstruktorja, ki se pripravljajo na svetovni pokal, ki bo v Nemčiji, bo imel odlično pripravo v Kranju proti letos zelo okrepljenemu Triglavu. V Kamniku je domači Calcit, ki že v torek začenja NBC Pokal v Slavonskem Brodu, favorit proti Gorici.

S Kamničani potujejo tudi igralci Proteusa, ki tokrat v Postojni gostijo Ljubelj in so v vlogi favorita. Tržičani, ki bodo v sredo začeli v Varaždinu Evropski Pokal, so letos kar dobro oslabljeni. Zanimivo srečanje pa se nam obeta v Litiji, kamor prihajajo Konjičani z izvrstnim Francem Kirbišem na čelu, ki je letos odlično odprl sezono.

V ženski ligi pa se nam obetajo zelo izenačene tekme. V Postojni gostujejo Tržičanke, pri katerih bo končno zaigrala tudi Irena Mejač, ki bo letos zamenjala sestro Uršo, ki je v veselem pričakovanju, obenem pa bo za njih odlična priprava Slavonski Brod. Toda svoje adute imajo tudi igralke Proteusa, ki so odlično vstopile v prvenstvo. Zanimivo se obeta tudi v Kamniku, kjer domači Calcit gosti Impol. Oboje igralke so v prejšnjem krogu zelo razočarale, pa si želijo poprave. Za Kamničanke pa je obenem tudi priprava za Varaždin.

Mali derbi pa bo v Celju, kjer gostuje Brest. Pred sezonami so bile to naši najmočnejši ekipi, toda časi se spreminjajo. Za Celjanke bo to odlična priprava za Varaždin, medtem ko Cerkničankah letos po dolgih letih nastopanja, letos žal ne bo v Evropi. Veliki sosedski derbi pa bo v Mariboru, kjer bodo igralke Miklavža gostile sosede iz Radelj ob Dravi. Igralke Miklavža so v prejšnjem krogu pripravile lepo presenečenje v Slovenski Bistrici. Sedaj pa morajo ta uspeh potrditi. Igralke Triglava, naše prvakinje, pa bodo tokrat proste. Zato pa si bodo privoščile težjo prijateljsko tekmo, s katero se bodo pripravile na pot za Ludwigshafen, kjer se začne Svetovni Pokal v sredo. (sk)

3. krog v 1. A ligah
moški: Triglav – Konstruktor (14.30), Ograjca – Hrastnik (15.30), Calcit – Gorica (17.00), Proteus – Ljubelj, Litija – Konjice (17.30)


ženske: Proteus – Ljubelj, Calcit – Impol (14.00), Celje – Brest (15.00), Miklavž – Remoplast (16.00), Triglav prost



1. slika: Jure Starman je postal nosilec igre in adut Calcita...
2. slika: Brest ni najbolje začel prvenstva...v Celju jih čaka težka preizkušnja...
3. slika: Postojnčan Denis Čenanovič bo imel dvojno obremenitev..najprej bo vodil žensko ekipo Proteusa proti Tržičankam, potem pa bo še igral ravno tako proti Ljubelju...
4. slika: Celjanka Tia Schatz je vse bolj zanesljiva v celjskem dresu...
Aljoša tu imaš članek za časopis in pa za na elektronsko in tudi slike...
sedaj pa dobiš tudi spidvej...

Galerija
Značke: kegljanje, ograjca

Članki iz rubrike