gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.07.2019 21:47:35

Anita Horvat zmagala na 400 m v Barceloni, dobila povabilo za diamantno ligo

Drago Wernig - TAKA
Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je zmagala v teku na 400 m na atletskem mitingu v Barceloni. S časom 52,86 sekunde je ugnala Modeste Juste Morauskaite iz Litve (53,18) in Britanko Anyiko Onuoro (53,78). Najbolj pa je bila vesela povabila za nastop na diamantni ligi v Londonu to soboto.

Horvatova se je približala svojemu najboljšemu času sezone (52,51) in še vedno lovi normo (51,80) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom. Slovenski rekord (51,22) je dosegla 20. julija lani v Monaku.


"Moram reči, da je bilo veliko zmede. Pred tekmo se je ulilo, kot da se je nebo odprlo. Padala je tudi toča. Bila je vetrovno, start je bil premaknjen za 15 minut, organizatorji niti niso vedeli, kaj storiti. Nisem se mogla niti ogreti do konca, pa smo morale na start. Glede na slabe pogoje je bil tek zelo dober. Približala sem se sicer izidu sezone, a to ni to, ciljam na veliko hitrejši izid v tej sezoni," je nastop strnila Horvatova.

Manj kot pol ure po tekmi pa je dobila obvestilo, da je povabljena na diamantno ligo v London. "To je bila res lepa novica, da grem v London. To je nekaj posebnega, nastop na elitnem mitingu. Na diamantni ligi sem sicer že tekmovala, vendar ne v glavnem programu. Zato se te tekme v britanski prestolnici še bolj veselim. Čutim, da sem v formi, in upam, da bom imela končno tudi dobre pogoje," je sklenila Horvatova.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike