ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.07.2019 15:45:20

Kaja Juvan izpadla v Bukarešti

Profimedia
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je v drugem krogu turnirja WTA v Bukarešti z nagradnim skladom 250.000 dolarjev izgubila dvoboj z domačinko Irino-Camelio Begu. Romunka je po uri in 32 minutah slavila s 6:4 in 6:3 ter bo v četrtfinalu igrala z zmagovalko dvoboja med Nemko Lauro Siegemund, šesto nosilko, ter Španko Laro Arruabarreno.

Osemnajstletna Ljubljančanka je 111. igralka sveta, kar je tudi njena najvišja uvrstitev doslej, deset let starejša Begujeva pa je le mesto za njo, pred dvema letoma pa je bila Romunka že na 22. mestu.

V prvem medsebojnem obračunu z Begujevo, ki je doslej osvojila štiri turnirje za WTA, je Juvanova, ta je še brez turnirske zmage WTA, po nekaj izenačenjih dobila prvo igro na svoj servis. Tekmica je brez izgubljene točke nato izenačila, po izenačenem tretjem nizu pa prevzela vodstvo. Juvanova je na servis tekmice odgovorila z vodstvom s 40:0 ter takoj nato po odvzemu servisa izenačila, a je po novi izenačeni svoji servisni igri zastajala z 2:3.

Po šesti igri je bilo 3:3, Juvanova jo je dobila z eno izgubljeno točko ter nato na svoj servis tudi povedla s 40:15, z drugo zaključno žogico pa osvojila svojo drugo servisno igro v dvoboju. Begujeva je nato dobila tri igre po vrsti in s tem uvodni niz.

Drugi niz je prav tako odprla Juvanova z začetnim udarcem, a je pred tem zaprosila za zdravniško pomoč, po njej pa dobila dve igri zapored. Tretjo na svoj servis je izgubila, Begujeva pa je na svoj servis brez izgubljene točke izenačila (2:2). Po dolgi peti igri je Juvanovi uspelo povesti, a je nato izgubila tri igre zapored. V naslednji, deseti igri je imela servis, rešila eno zaključno žogico za zmago Romunke, ta pa je z drugo dobila dvoboj.


Juvanova je v uvodnem krogu po izločila Bolgarko Isabello Šinikovo s 5:7, 6:1 in 6:1.

V ponedeljek je v romunski prestolnici nastopila tudi Dalila Jakupovič in izgubila proti drugopostavljeni Slovakinji Viktoriji Kuzmovi z 2:6 in 2:6.

* Izid:
- Bukarešta, WTA (250.000 dolarjev):
- 2. krog:
Irina-Camelia Begu (Rom) - Kaja Juvan (Slo) 6:4, 6:3.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike