nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

daisy-zaccarin Njena.si

Sanjski moški: Daisy žrtev lastne matere

STA
STA
0 17.07.2019 12:33:21

Poleg Janežiča na diamanti ligi v Londonu tudi Ratejeva

Martina Ratej
Grega Wernig
Luka Janežič (Kladivar Celje) je bil že nekaj časa na seznamu nastopajočih za atletsko diamantno ligo konec tedna v Londonu, povabilo pa je v torek popoldne dobila tudi njegova klubska kolegica Martina Ratej, ki bo v metu kopja nastopila v soboto, v nedeljo pa je na programu tek na 400 m, v katerem je na startni listi tudi Janežič.

"Dobila sem povabilo in se mu bom odzvala. Jutri potujem v britansko prestolnico. Moja forma se izboljšuje in se veselim nastopa," je povedala Ratejeva. Sprva je nameravala naslednjič nastopiti šele konec prihodnjega tedna na državnem prvenstvu v Celju.

V Celju je 9. julija z 61,85 m ponovno potrdila normo za svetovno prvenstvo v Dohi (61,50 m). To imata izmed slovenskih predstavnikov le še Maruša Mišmaš na 3000 m zapreke in Tina Šutej v skoku s palico. Mišmaševa se bo do državnega prvenstva pripravljala v St. Moritzu. Šutejeva pa uspešno tekmuje in je nedavno izenačila svoj slovenski rekord.Janežič se je Monte Carlu 12. julija na diamantni ligi v Monaku na 400 s 45,76 sekunde in svojim najboljšim izidom sezone zelo približal normi za SP (45,30). Bil je četrti in je v skupnem seštevku sezone z devetimi točkami peti, pred njim so le štirje Američani na čelu z Michaelom Normanom (16), svetovnim dvoranskim rekorderjem na 400 m.

Ratejeva je v tej sezoni že nastopila na diamantni ligi, 6. junija je bila v Rimu deveta ter z zgolj 57,96 m ostala brez točk v najprestižnejši seriji mitingov na svetu.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike