panter Svet24.si

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega ...

karma Svet24.si

Za svetovni uspeh so izvedeli po telefonu

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

Luka Basi 1 AZPTD 1 Njena.si

Tudi mama Luke Basija je pevka

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

STA
STA
0 17.07.2019 12:33:21

Poleg Janežiča na diamanti ligi v Londonu tudi Ratejeva

Martina Ratej
Grega Wernig
Luka Janežič (Kladivar Celje) je bil že nekaj časa na seznamu nastopajočih za atletsko diamantno ligo konec tedna v Londonu, povabilo pa je v torek popoldne dobila tudi njegova klubska kolegica Martina Ratej, ki bo v metu kopja nastopila v soboto, v nedeljo pa je na programu tek na 400 m, v katerem je na startni listi tudi Janežič.

"Dobila sem povabilo in se mu bom odzvala. Jutri potujem v britansko prestolnico. Moja forma se izboljšuje in se veselim nastopa," je povedala Ratejeva. Sprva je nameravala naslednjič nastopiti šele konec prihodnjega tedna na državnem prvenstvu v Celju.

V Celju je 9. julija z 61,85 m ponovno potrdila normo za svetovno prvenstvo v Dohi (61,50 m). To imata izmed slovenskih predstavnikov le še Maruša Mišmaš na 3000 m zapreke in Tina Šutej v skoku s palico. Mišmaševa se bo do državnega prvenstva pripravljala v St. Moritzu. Šutejeva pa uspešno tekmuje in je nedavno izenačila svoj slovenski rekord.Janežič se je Monte Carlu 12. julija na diamantni ligi v Monaku na 400 s 45,76 sekunde in svojim najboljšim izidom sezone zelo približal normi za SP (45,30). Bil je četrti in je v skupnem seštevku sezone z devetimi točkami peti, pred njim so le štirje Američani na čelu z Michaelom Normanom (16), svetovnim dvoranskim rekorderjem na 400 m.

Ratejeva je v tej sezoni že nastopila na diamantni ligi, 6. junija je bila v Rimu deveta ter z zgolj 57,96 m ostala brez točk v najprestižnejši seriji mitingov na svetu.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike