phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

anezi Njena.si

Anezin intimni video v javnost pred koncem šova

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
1 16.07.2019 16:29:15

V Ljubljani v boj za najvišja mesta osem slovenskih dvojic

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila seznam ekip, ki bodo med 1. in 4. avgustom nastopile na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki v Ljubljani. V boj za najvišja mesta se podajajo dvojice iz kar 29 držav, med njimi bo tudi osem slovenskih. Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta druga nosilca.

Pravico do nastopa na glavnem delu turnirja je v moški konkurenci dobilo 12 ekip, med njimi štiri slovenske. Za prva favorita ljubljanskega spektakla veljata Nizozemca Ruben Peninga in Jasper Bouter, takoj za njima sta na seznamu dvojic, ki jim ne bo treba v kvalifikacije, uvrščena najboljša slovenska predstavnika, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

Od slovenskih dvojic v predtekmovanje ne bo treba še Danijelu Pokeršniku in Juretu Petru Bedraču ter Tadeju Boženku in Vidu Jakopinu. Posebno povabilo FIVB je prav tako romalo v roke Slovencev, in sicer Gašperju Plahutniku in Črtomirju Bošnjaku, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

V kvalifikacije in tako v boj za štiri mesta na glavnem delu turnirja se bo podalo 16 parov iz Rusije, Japonske, Brazilije, Južnoafriške republike, Kanade, Avstrije, Norveške, Italije, Slovaške, Srbije, Nizozemske in Poljske. Na čakalni listi je v moški konkurenci ostalo še dodatnih 20 dvojic, ki upajo na morebitne odpovedi in možnost, da bi se vseeno lahko predstavile slovenskemu občinstvu.Pri dekletih sta se z največ točkami na ljubljanski turnir uvrstili japonski odbojkarici na mivki, Sayaka Mizoe in Suzuka Hashimoto, drugopostavljeni sta Novozelandki Francesca Kirwan in Olivia MacDonald.

Najvišje od Slovenk na glavnem turnirju sta Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, na petem mestu, sicer pa se bodo za najvišja mesta borile še tri slovenske naveze, Nina in Tajda Lovšin, Katarina Fabjan in Klara Kregar ter Katarina Bulc in Nina Zdešar, ki sta prejeli posebno vabilo mednarodne odbojkarske zveze.

Med najboljšimi 12 pari so še dvojice iz Ukrajine, Japonske, Litve, Kolumbije in Češke, med 16 ekipami v kvalifikacijah pa odbojkarice na mivki z Japonske, Cipra, Nizozemske, Švice, Anglije, Latvije, Izraela, Kanade, Italije, Belgije, Švedske, Poljske, Madžarske in Avstrije.

Članki iz rubrike