ženska Dobra karma

Energijska napoved od 26. 2. do 5. 3.: na udaru ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

STA
STA
0 16.07.2019 21:18:01

Kajakaši do 23 let svetovni podprvaki v Krakovu

vszi
Slovenska reprezentanca se je že prvi dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu veselila prve kolajne. Kajakaši Niko Testen, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič so v konkurenci do 23 let osvojili naslov svetovnih podprvakov.

Slovenski slalomisti Testen, Kuder Marušič in Jakše, ki so že pred prvenstvom veljali za ene izmed favoritov za kolajno, so nekaj minut slavili naslov svetovnih prvakov v konkurenci mlajših članov. A nato so Francozom odvzeli dve kazenski sekundi, tako da so napredovali na prvo mesto, Slovenci pa zdrsnili na drugo.

Slovenska ekipa je vložila protest zoper Francoze, saj so bili prepričani, da je eden izmed članov njihove kajakaške trojke namerno odrinil količek, kar bi po pravilih pomenilo 50 kazenskih sekund in ne dve, a se sodniki s tem niso strinjali, tako da je na koncu ostalo pri drugem mestu slovenskih reprezentantov.

Svetovni prvaki so tako postali Mathurin Madore, Malo Quemenur in Pol Oulhen, Slovenci so prejeli srebrne kolajne, Španci David Llorente, Unai Nabaskues in Manuel Ochoa pa so bili tretji.

V boju za najvišja mesta je bilo še šest slovenskih ekip. Na nedavnem evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane so kanuisti do 23 let Tine Kancler, Klemen Vidmar in Urh Turnšek osvojili kolajno, tokrat pa so preizkušnjo končali na devetem mestu. Tako kot na EP so bili najboljši Italijani, drugi so bili Slovaki, tretji pa Čehi. Mladinska ekipa kanuistov, v postavi Nejc Polenčič, Juš Javornik in Jaka Bernat je bila sedma. Prvaki so postali Francozi, pred Nemci in Britanci.V konkurenci kajakašic med mladinkami so bile Eva Alina Hočevar, Zala Zanoškar in Helena Domajnko šeste, zmagale so Francozinje, pred Čehinjami in Britankami. Mlajše članice Lea Novak, Sara Belingar in Daša Grešak so v konkurenci kajakašic priveslale do enajstega mesta. Tudi v tej tekmi so slavile Francozinje, pred Čehinjami in Nemkami.

Alja Kozorog, Lea Novak in Eva Alina Hočevar so nastopile v ekipni tekmi kanuistk do 23 let in zasedle sedmo mesto. Zlato je odšlo na Češko, srebro v Francijo, bron pa v Avstralijo.

Kot zadnji so se na progo podali še kajakaši v konkurenci mladincev. V tej ekipi so veslali Vid Oštrbenk, Lan Tominc in Ulan Valant in bili na koncu osmi. Svetovni mladinski prvaki so postali Britanci, drugi so bili Čehi, tretji pa Nemci.

V sredo se svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane nadaljuje s kvalifikacijskimi vožnjami kanuistov, kajakašic, kanuistk in kajakašev do 23 let.

Značke: kajak kanu, sp, poljska

Članki iz rubrike