Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.05.2019 19:24:54

Janežič in Ratejeva sezono začenjata v soboto v Slovenski Bistrici

Reuters
Na prvem od šestih tekem mednarodne atletske lige (MAL), ki bo v soboto, 25. maja, v Slovenski Bistrici, bosta med drugim nastopila tudi najboljša slovenska atleta zadnjega obdobja Luka Janežič, ki bo sezono začel v teku na 300 m, ter Martina Ratej v metu kopja.

Na mitingu v Slovenski Bistrici, ki se bo začel ob 13.30, pa ne bo atletinj in atletov ljubljanskega Massa, ki bodo konec tedna zastopali Slovenijo na ekipnem evropskem pokalu v Tampereju na Finskem.

V MAL bo vključenih skupno šest tekmovanj, v Celju bosta tako državno prvenstvo kot atletski pokal, ter poleg bistriškega še mitingi v Mariboru, Novem mestu in Ljubljani.

Predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Roman Dobnikar je dejal, da je serija tovrstnih tekmovanj pred tem prvič potekala med letoma 2007 in 2012 in da so jo skušali spet uvrsti že predlani.

"Končno nam je uspelo, znova smo združili najboljše mitinge pri nas in na osnovi dobrega lanskega poslovanja zveze zagotovili dovolj dodatnih sredstev, da bomo dvignili raven tekmovanj MAL. V naslednjih letih se bodo lahko sedanjim organizatorjem pridružili tudi drugi. Zveza namreč z dodatnimi nagradami, denarno in organizacijsko pomaga, da so tekmovanja boljša ter da bo tudi mednarodna konkurenca boljša kot sicer," je dodal Dobnikar.


Predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo, ki je treniral tudi najboljšega slovenskega atleta v zgodovini Primoža Kozmusa, je dejal: "Že v prvi izvedbi serije mednarodne lige smo skušali zagotoviti možnost tekme na domačih tleh, oglaševanja, boljšega dostopa do medijev in na koncu tudi denarne nagrade, kar velja tudi za letos ponovno oživljeno serijo tekmovanj."

Prvi mož ljubljanskega kluba Albert Šoba je izpostavil, da njegov klub ni dobil nobenih sredstev za mednarodni miting od mesta Ljubljana in da niti ne ve, če bodo dobili stadion zastonj. Tako da ni obljubil močnih atletskih imen, je pa izpostavil ekshibicijsko štafeto v spomin na Matica Šušteršiča, ki je bil tudi član štafete 4 x 100 m. Tako bodo po desetletju in več spet skupaj tekli že dolgo tekmovalno upokojeni slovenski rekorder Matic Osovnikar, Urban Acman, Boštjan Fridrih in Rok Predanič, sedaj trener Janežiča in Anite Horvat.

Trideseti miting bo klub Krka letos pripravil v Novem mestu. Prvi mož tega dolenjskega kluba Igor Primc, ki je tudi še sedaj slovenski rekorder v metu diska, je obljubil dobro udeležbo in si zaželel predvsem več slovenskih tekmovalcev kot doslej. Zaradi uvedbe MAL pa so iz tujine že dobili številne prošnje za nastop, dva meseca prej kot doslej.

Obe najpomembnejši tekmovanji, pokal in DP, bosta v Celju. "Verjamem, da bo liga dobila zagon in se bomo pridružili tudi organizaciji mitingov s tekmovanjem Celjskih knezov, ki ga že nekaj časa ni več. Prav tako bo večja tuja konkurenca in bo zaključna tekma lige v Celju res zelo atraktivna," je zatrdil Stane Rozman, vodja celjskega Kladivarja in lastnik enega najstarejših slovenskih rekordov, na 10.000 m.

AZS si želi, da bi se sedanjim organizatorjem MAL že naslednje leto pridružili tekmovanji v Novi Gorici in Velenju, kjer je do predlani potekal največji miting pri nas, ki je štel tudi za serijo evropske zveze, končale pa so ga denarne in organizacijske težave.

Značke: atletika, tekmovanje

Članki iz rubrike