Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

milan štefe ivo svetina Svet24.si

Poslovil se je slovenski igralec Milan Štefe

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

Foto Tibor Golob Njena.si

Alya za las ušla smrti

rebeka dremelj Njena.si

Prvič videli in slišali Rebekino hčerko

STA
STA
0 20.05.2019 17:52:52

Ljubljančane okrepil Američan

Po koncu sezone, ko je selitev k južnim sosedom napovedal najboljši slovenski libero Jani Kovačič, je vodstvo ACH Volleyja hitro začelo z iskanjem novega prostega igralca. Med slovenske odbojkarske državne in pokalne prvake prihajata Američan Kyle Dagostino in Žiga Kumer, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Dagostino, ki je v soboto dopolnil 24 let, prihaja s Floride, v zadnjih letih pa je branil barve priznane ameriške univerze Stanford. Za prihod v Ljubljano ga je prepričala možnost igranja v elitni ligi prvakov, prav tako pa ga je navdušila uspešna zgodovina kluba.

"Ekipa več kot očitno ve, kako zmagovati in kaj je potrebno za uspeh. Začutil sem, da bi lahko bil ACH Volley odličen začetek moje poklicne poti. Upam, da bom lahko moštvu pomagal ponovno osvojiti vse, kar jim je uspelo v tej sezoni, torej zmagati v srednjeevropskem pokalu ter v državnem prvenstvu in pokalu, prav tako pa bi si želel uspeha v ligi prvakov," je dejal libero, ki se je pošteno dokazal v ameriški univerzitetni ligi in je član ameriške reprezentance.Oranžni dres bo v prihodnji sezoni nosil nekdanji mladinski reprezentant Žiga Kumer. Ambiciozni Ljubljančan, ki je klubske izkušnje nabiral pri ACH-jevem podmladku v Črnučah, spremlja slovenske prvake že od malih nog.

"Zelo sem vesel, da se bom letos pridružil oranžnim zmajem, saj je to najboljši klub v Sloveniji. Uspehe tega kluba spremljam že dolgo, zato si že od nekdaj želim zaigrati zanje. Zavedam se, da zdaj prihajam na najvišjo raven igranja odbojke, vendar pa kljub svojim letom verjamem, da sem v Črnučah pridobil veliko znanja, ki ga bom v tem okolju s svojo voljo in motivacijo še nadgradil. Moje ambicije v odbojki so visoke in veselim se že prvih treningov ter tekem," je povedal mladi odbojkar, ki je lanskega avgusta na Kongresnem trgu skupaj z Rokom Možičem uspešno zaigral tudi na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike