Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.05.2019 17:52:52

Ljubljančane okrepil Američan

Po koncu sezone, ko je selitev k južnim sosedom napovedal najboljši slovenski libero Jani Kovačič, je vodstvo ACH Volleyja hitro začelo z iskanjem novega prostega igralca. Med slovenske odbojkarske državne in pokalne prvake prihajata Američan Kyle Dagostino in Žiga Kumer, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Dagostino, ki je v soboto dopolnil 24 let, prihaja s Floride, v zadnjih letih pa je branil barve priznane ameriške univerze Stanford. Za prihod v Ljubljano ga je prepričala možnost igranja v elitni ligi prvakov, prav tako pa ga je navdušila uspešna zgodovina kluba.

"Ekipa več kot očitno ve, kako zmagovati in kaj je potrebno za uspeh. Začutil sem, da bi lahko bil ACH Volley odličen začetek moje poklicne poti. Upam, da bom lahko moštvu pomagal ponovno osvojiti vse, kar jim je uspelo v tej sezoni, torej zmagati v srednjeevropskem pokalu ter v državnem prvenstvu in pokalu, prav tako pa bi si želel uspeha v ligi prvakov," je dejal libero, ki se je pošteno dokazal v ameriški univerzitetni ligi in je član ameriške reprezentance.



Oranžni dres bo v prihodnji sezoni nosil nekdanji mladinski reprezentant Žiga Kumer. Ambiciozni Ljubljančan, ki je klubske izkušnje nabiral pri ACH-jevem podmladku v Črnučah, spremlja slovenske prvake že od malih nog.

"Zelo sem vesel, da se bom letos pridružil oranžnim zmajem, saj je to najboljši klub v Sloveniji. Uspehe tega kluba spremljam že dolgo, zato si že od nekdaj želim zaigrati zanje. Zavedam se, da zdaj prihajam na najvišjo raven igranja odbojke, vendar pa kljub svojim letom verjamem, da sem v Črnučah pridobil veliko znanja, ki ga bom v tem okolju s svojo voljo in motivacijo še nadgradil. Moje ambicije v odbojki so visoke in veselim se že prvih treningov ter tekem," je povedal mladi odbojkar, ki je lanskega avgusta na Kongresnem trgu skupaj z Rokom Možičem uspešno zaigral tudi na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike