32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

helena blagne Njena.si

To je obvezno opravilo Helene Blagne

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

STA
STA
0 03.03.2019 22:38:22

Slovenija s tremi finalnimi nastopi na EP, v Glasgowu manjkala pika na i

Reuters
Slovenska atletska reprezentanca je na 35. evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu med 1. in 3. marcem zbrala tri finalne nastope, najvišje, na četrtem mestu, je razočaran končal Luka Janežič, presenetili sta s šestim mestom Maja Mihalinec in desetim Maruša Černjul.

"Čeprav ni bilo pike na i pa smo lahko zelo zadovoljni z izkupičkom. Na EP nastopa več kot 40 držav, trikrat smo nastopili v finalu, dvakrat po smo bili zelo blizu, zato lahko le čestitam reprezentanci, ki je bila na zelo visoki ravni. Če se bo to nadaljevalo, bomo imeli na SP letos v Dohi precej več tekmovalcem kot pred dvema letoma v Londonu, čeprav so norme še ostrejše," je nastop na Škotskem strnila vodja reprezentance Marija Šesta, nekdanja izjemna atletinja.

Janežič, ki je bil v najožjem krogu favoritov za stopničke na 400 m, je za dve stotinki zaostal za bronom, ki ga je imel v rokah še nekaj metrov pred ciljem. "Janežič je odlično tekel in si nima kaj očitati. Nizozemec Tony van Diepen je imel več sreče in tudi boljšo stezo, če bi imel Luka četrto, bi imel zaradi malo večjega naklona steze na začetku na koncu več moči. Toda tudi četrto mesto na EP pomeni veliko, včasih to pozabimo," je povedala Šestakova, ki je pred desetimi leti v troskoku v Torinu osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP.

Po njenih besedah sta prijetno presenetili Černjulova v skoku v višino in Mihalinčeva na 60 m. "Prva je bila že v kvalifikacijah zelo zanesljiva, Mihalinčeva pa je pustila izjemen vtis. Zelo spoštujem vsakega športnike, ki se po poškodbi vrne, to je težko psihično in fizično. Mihalinčeva je to naredila na najboljši možni način in čaka jo še nekaj zelo lepih sezon," je napovedala Šestakova.Marušo Mišmaš in Tino Šutej je le malo ločilo od preboja v finale na 1500 m oziroma v skoku s palico. "Mišmaševa ima občutek, da bi lahko tekla hitreje. Bila je razočarana in je zaradi taktične napake, ki se pripeti ob veliki hitrosti v delčku sekunde, ostala brez uvrstitve v finale. Toda že v preteklosti je pokazala, da je iz pravega testa in nanjo lahko računamo tudi v Dohi. Tina je po nekaj letih na 4,50 m zelo konstantna. Zelo samozavestna je postala in bi bila lahko zelo velik adut Slovenije na letošnjem SP."

Šestakova je pohvalila tudi nastop Anite Horvat v polfinalu na 400 m. "Bila je 12., kar je visoka uvrstitev, tudi sama je bila zadovoljna, ker je v polfinalu tekla hitreje kot v kvalifikacija, kar se ji prej ni dogajalo pogosto. To je napredek in ker je še mlada, bo prišla na naslednjih EP tudi v finale."

Dva atleta sta izpadla v kvalifikacijah, na 24. mestu je Jakob Filip Demšar končal na 60 m ovire, na 32. Žan Rudolf na 800 m. "Demšar je še mladinec, presenetil je že z normo. Na svojem prvem velikem članskem tekmovanju je bil blizu osebnemu in državnemu mladinskemu rekordu in je dosegel več kot se je od njega pričakovalo. Rudolf je imel hud glavobol in vnetje sinusov in nismo vedeli še pred prijavnico tik pred tekmo, ali bo sploh lahko tekel. Ni se odpovedal nastopu, prikazal je pravi pristop. Boril se je in mu je šele v zaključku zmanjkalo moči," je opis slovenskega nastopa končala Šestakova.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike