Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 26. avgusta

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

rebeka dremelj Njena.si

Rebekina hčerka navdušila mamice

Foto Tibor Golob Njena.si

Alya za las ušla smrti

STA
STA
0 03.03.2019 19:17:14

Jorgič ubranil naslov, prvenec Tofantove

Državna prvaka v namiznem tenisu sta postala član Krke Darko Jorgič, kar je zanj tretji zaporedni naslov, in Ana Tofant (Mengeš), ki je do naslova prišla prvič. Jorgič je s Petrom Hribarjem ubranil tudi naslov med moškimi dvojicami, medtem ko je Hribar z Aleksandro Vovk prav tako ponovil lanski uspeh z Otočca.

Dvajsetletni Jorgič, ki je v finalu s 4:1 (-8, 8, 8, 8, 2) premagal klubskega kolega Denija Kožula, je po zmagi povedal: "Iz tekme v tekmo sem igral bolje, zato sem resnično lahko zadovoljen s turnirjem. Že pred državnim prvenstvom sem dejal, da imam občutek, da je forma v vzponu in veseli me, da sem to potrdil tudi v Rakeku. Vsekakor je to dobra napoved pred nadaljevanjem sezone, saj nas že prihodnji teden čaka evropsko prvenstvo do 21 let na Portugalskem, pred mano pa je še končnica bundeslige in turnir svetovne serije v Katarju."

Z naslovom je bila seveda zadovoljna tudi Ana Tofant, ki je na na vrhu zmagovalnega odra nasledila Alex Galič. V finalu je zmagala s 4:2 (10, -5, -7, 3, 7, 3). "Z državnim prvenstvom sem na splošno zelo zadovoljna, že v soboto sva se z Gregorjem Komacem super ujela in prikazala dobro igro v konkurenci mešanih dvojic, kar je v izenačenem turnirju nato zadostovalo za končno drugo mesto," je uvodoma povedala Tofantova.


"Tudi z Leo Paulin sva bili v polfinalni tekmi blizu zmage, vendar vodstva v zadnjem nizu žal nisva izkoristili. Izjemno zadovoljna sem s svojima današnjima predstavama v polfinalu in finalu posameznic. Po zame najtežji današnji tekmi četrtfinala proti Staši, kjer sem praktično v vseh nizih nenehno lovila rezultatski zaostanek, sem nato v polfinalu in predvsem v zadnjih treh nizih finala igrala na zame zelo visoki ravni. Upam, da bom takšno raven igranja ohranila tudi na prihajajočih pomembnih mednarodnih turnirjih, kajti že v sredo z reprezentanco odhajamo na Portugalsko, kjer se v četrtek začenja evropsko prvenstvo do 21 let," je še dejal Tofantova.

Prireditelji DP v Rakeku so ob koncu tekmovanja s posebno plaketo nagradili Edvarda Vecka, ki je bil s 74 leti najstarejši udeleženec državnega prvenstva. Vecko, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1969 v Münchnu osvojil bronasto kolajno na ekipni tekmi, na evropskih prvenstvih pa je osvojil dve zlati in srebrni kolajni ter eno bronasto, je igral v kvalifikacijah, ki jih je končal z zmago in dvema porazoma.

Leta 1968 je za svoje športne dosežke prejel Bloudkovo plaketo, leta 2013 pa je bil sprejem tudi v Hram slovenskih športnih junakov, danes pa se udeležuje veteranskih prvenstev, kjer še vedno navdušuje s svojimi igrami.

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike