pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Najtežje je oprostiti vse klofute in zlome

Sneg, jadralni zmajar Svet24.si

Četrtek, petek, sobota ... Sneg!

titanik Svet24.si

Lov na Titanik le krinka – Američani so v ...

Meghan Markle Njena.si

FOTO: Meghan presenetila in navdušila

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

nu
nu
3 12.11.2018 14:25:55

Resnica prišla NA DAN! Slovenski olimpijec in spor z legendo STARETOM: Bila je v solzah, šel sem do njega ...

Andrej Stare priznava, da je usklajevanje zdravniškega in komentatorskega poklica vsako leto težje.
Revija Zvezde
Nekdanji slovenski skakalec ob palici je povedal resnico o incidentu z legendarnim slovenskim televizijskim komentatorjem.

Jure Rovan je bil dolga leta slovenski rekorder v skoku ob palici. Dvakrat je sodeloval tudi na olimpijskih igrah, v Pekingu pa je bil vpleten v odmeven incident.

Takrat je na novinarski tribuni poiskal legendarnega slovenskega komentatorja Andreja Stareta in ga polil z vodo. O tem je dolgo časa molčal, zdaj pa je v pogovoru za siol.net razkril, zakaj je to storil."Ko sem prišel v Peking, mi je na nogi počila mišica. Po olimpijski vasi sem se vozil s kolesom, saj nisem mogel hoditi. Po poškodbi mi je vse padlo dol. Vseeno mi je bilo, kaj se bo zgodilo v kvalifikacijah. Fizioterapevt Khalid Nasif me je zjutraj ob šestih začel pripravljati na tekmo in nogo spravil v takšno stanje, da sem nekako shodil," je med drugim dejal Rovan in v nadaljevanju spregovoril, kako je prišlo do incidenta. Stare je v neposrednem prenosu govoril o olimpijskih "turistih", to naj bi bil tudi Rovan.

"Opravil nisem niti enega ogrevalnega skoka, v tretjem poskusu sem v kvalifikacijah preskočil 5,30 metra. S tem skokom sem bil zaradi poškodbe tako zadovoljen, kot bi prišel v finale. Čeprav je bil rezultat povsem pod povprečjem, sem premagal samega sebe. Po tekmi sem poklical ženo, ki je bila v solzah zaradi besed Stareta. Takrat sem splezal na tribuno, ga našel in polil z vodo. Želel sem mu dopovedati, naj neha govoriti bedarije o slovenskih športnikih, ki v šport vlagajo vse. Že leta pred mojim nastopom na olimpijskih igrah je v svojih komentarjih zaničeval slovenske športnike in tega ni počel na humoren način. Da sem dosegel mir, sem se mu opravičil, naslednji dan pa so me poslali domov v Slovenijo."

Značke: rovan, stare

Članki iz rubrike