krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 12.11.2018 12:22:28

Verstappen za incident v boksih soočen s KAZNIJO!

Profimedia
Mladi nizozemski dirkač formule 1 Max Verstappen bo moral zaradi obračunavanja v boksih po nedeljski dirki za veliko nagrado Brazilije s Francozom Estebanom Oconom opraviti dva dni družbeno koristnih del, je odločilo vodstvo tekmovanja po pogovoru z obema voznikoma.

Verstappen je v garažah oziroma prostorih, kjer dirkači opravijo obvezno tehtanje po dirki, pristopil do Ocona ter mu najprej nekaj zabrusil, zatem pa ga je večkrat odrinil. Nizozemec naj bi Francozu celo zagrozil, da ga bo udaril.

Vzrok za Nizozemčev izbruh je bil nespreten manever Ocona, ki se je v 44. krogu, ko ga je Red Bullov dirkač skušal prehiteti za krog, zaletel v tekmeca. Verstappen se je zavrtel, izgubil dragocene sekunde in se po tem, prej je bil vodilni, vrnil na drugem mestu, do konca dirke pa zaman lovil poznejšega zmagovalca Lewisa Hamiltona.



Dodatek k dirki je Nizozemec napovedal že v prvem odzivu po prihodu v cilj, ko je dejal, da upa, da Ocona ne bo srečal v boksih. Pred tem ga je v pogovoru z moštvom po radijski zvezi označil za idiota, izjavo pa začinil še s kletvicami, tako da so morali v vodstvu tekmovanja zvok opremiti še s piskanjem.

Komisarji so oba dirkača po incidentu povabili na razgovor, po njem pa sklenili, da bo moral Verstappen v roku pol leta opraviti dva dni družbeno koristnih del v sklopu programa Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Značke: formula ena, sp, kazen

Članki iz rubrike